ΠΟΥ: Συνεχής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 12:31
A- A A+

Η νέα γρίπη έχει προσβάλει 12.515 ανθρώπους σε 46 χώρες και έχει προκαλέσει τον θάνατο 91 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τουλάχιστον πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε λιγότερο από 24 ώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά, τις τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες από την επιδημία, ενώ 2.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου να έχουν τεθεί σε καραντίνα στο Σίδνεϊ, έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε 5χρονα παιδιά που επέβαιναν σε αυτό.

Ο αριθμός των ασθενών φορέων του ιού A(H1N1) έφθασε στο τέλος της εβδομάδας τους 307 στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, όπου ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος. Η επιβεβαίωση της εμφάνισης αυτόνομης εστίας μόλυνσης στην Ιαπωνία θα δικαιολογούσε την αναβάθμιση του διεθνούς επιπέδου συναγερμού στην ανώτατη βαθμίδα της πανδημίας, πράγμα που έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να πράξει ο ΠΟΥ.

Ο ιός επεκτάθηκε επίσης στο Μπαχρέιν και την Τσεχία, όπου καταγράφηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα. Το Ισραήλ κατέγραψε επίσης το ένατο κρούσμα του σε έναν 42χρονο ο οποίος επέστρεψε επίσης από τις ΗΠΑ.

Ο Ισημερινός έκλεισε δύο προξενεία στη Νέα Υόρκη για ολόκληρη την εβδομάδα, εξαιτίας πιθανού κρούσματος γρίπης μεταξύ των υπαλλήλων του.

Στην Ισπανία, την περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη με 135 κρούσματα, και δεύτερη στρατιωτική σχολή διέκοψε τη λειτουργία της και ετέθη σε καραντίνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή