Βολές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για την οικονομία

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 18:26
A- A A+

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει από τώρα, πριν τις ευρωεκλογές, ποια νέα φορολογικά μέτρα σκοπεύει να πάρει και ποιοι θα τα πληρώσουν, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τα νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Παπαθανασίου στο Ecofin, το οποίο θα συνεδριάσει στις 8 και 9 Ιουνίου.

Αναφερόμενος στη χρήση του όρου «βαρβαρότητα» ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό δίλημμα, το οποίο έχει θέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει θετική εκλογική καμπάνια, ενώ αυτό που κρίθηκε απαράδεκτο στις δημοσκοπήσεις ήταν το σποτ της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νεώτερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ανακαλέσει τα περί «βαρβαρότητας», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι η βελόνα του κυβερνητικού εκπρόσωπου έχει κολλήσει και κάλεσε τον κ. Αντώναρο να βρει άλλο ρεφρέν γιατί αυτό δεν πουλάει.

Σχετικά με το νέο σποτ της ΝΔ, το οποίο αναφέρεται στα μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους, δήλωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο προϋπολογισμός των κοινωνικών δαπανών έχει μειωθεί.

Ως προς την αναφορά στο ταμείο κατά της φτώχειας ανέφερε ότι από αυτό δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ και παρά τις εξαγγελίες το ταμείο δεν έχει ούτε γραφεία ούτε προσωπικό. Πρόσθεσε δε ότι εάν επρόκειτο για το επίδομα θέρμανσης δεν χρειαζόταν να ιδρυθεί ειδικό ταμείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή