ΗΠΑ: Αμοιβές 2,3 εκατ. δολ. για συλλήψεις τρομοκρατών

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 05:52
A- A A+

Αμοιβές ύψους 2,5 εκατ. δολ., για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τριών υπηκόων των Φιλιππίνων που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, Αμπου Σαγιάφ, προσέφερε χθες η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει έως και 1 εκατ. δολ. για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Ραντουλάν Σαχιρόν, που φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της - συνδεδεμένης με την Αλ-Κάϊντα -οργάνωσης, και του ¶μπντουλ Μπασίτ Ουσμάν, που φέρεται να είναι ειδικός στη συναρμολόγηση βομβών και να συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Τζαμάα Ισλαμίγια, η οποία εδρεύει στην Ινδονησία.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ακόμη πως προσφέρει 500.000 δολ. για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Χαΐρ Μούντος, ο οποίος κατηγορείται πως παρέχει οικονομική βοήθεια στην ¶μπου Σαγιάφ διοχετεύοντας σ' αυτήν κεφάλαια της αλ Κάιντα.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ο Σαχιρόν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απαγωγή, τον Μάϊο του 2001, τριών υπηκόων των ΗΠΑ και 17 συμπατριωτών του σε τουριστικό θέρετρο στο Παλαουάν, και υποστηρίζει επίσης ότι συνεχίζει να σχεδιάζει επιθέσεις στη νήσο Μιντανάο.

Ο Μούντος είχε συλληφθεί το 2004 στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με τρομοκρατικές δραστηριότητες, αλλά αργότερα απέδρασε από τη φυλακή όπου κρατείτο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή