Συνεχίζει τις δοκιμές πυραύλων η Πιονγκγιάνγκ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 10:03

Aργά χθες η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο ανοικτά των ανατολικών ακτών της, μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς.

A- A A+

Συνεχίζονται οι δοκιμές πυραύλων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές της Νότιας Κορέας, αργά χθες η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε κι άλλο πύραυλο ανοικτά των ανατολικών ακτών της, μετά την εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/26/1668750.htm .

Την ίδια ώρα, όπως έκανε γνωστό Αμερικανός αξιωματούχος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για την επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πιονγιάνγκ συνεχίζει να έχει κάποια περιορισμένη πρόσβαση στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών διαθέτει «ευρεία εξουσία» για τη λήψη πρωτοβουλιών ώστε να περιορίσει την πρόσβαση αυτή. «Θα ανανεώσουμε τις επιλογές μας όσον αφορά στον τομέα αυτόν», πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή