Δ. Αβραμόπουλος: Κανένας λόγος ανησυχίας

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 10:49
UPD:18:13

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τα κρούσματα αναμενόμενα, τόνισε ότι τα κέντρα ελέγχου λειτουργούν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε φόβος».

A- A A+

«Ο τομέας υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και υψηλή ετοιμότητα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο ΕΚΕΠΥ, με αφορμή το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα μας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/27/1669327.htm.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τα κρούσματα αναμενόμενα, τόνισε ότι τα κέντρα ελέγχου λειτουργούν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε φόβος».

Σχετικά με τα δύο νέα κρούσματα δήλωσε ότι ανιχνεύθηκαν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι «οι στενές επαφές» των δύο νέων που προσβλήθηκαν από τη νόσο «τέθηκαν σε χημειοπροφύλαξη».

Καταλήγοντας, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσοχή την παρακολούθηση το επόμενο διάστημα».

Το τρίτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από το Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν Έλληνα φοιτητή 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε προχθές από το Εδιμβούργο και ήταν συμφοιτητής του νέου που παρουσίασε συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης και νοσηλεύεται από χθες στο Σισμανόγλειο.

Ο φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε, οι εξετάσεις του τρίτου ατόμου της ιδίας συντροφιάς ήταν αρνητικές. Αλλά τέσσερα άτομα της ίδιας παρέας ήταν ασυμπτωματικά όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Η κατάσταση της υγείας του είναι άριστη, σημείωσε ο διευθυντής της Α' Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ καθηγητής Παύλος Νικολαΐδης.

«Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φοιτητή έχουν ιχνηλατηθεί, ενώ υπό επιτήρηση θα είναι στο σπίτι, για επτά μέρες, τα μέλη της οικογενείας του», πρόσθεσε.

Και το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του διαβεβαιώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους τους και για όλα τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή - τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή