Σαφές μήνυμα καταδίκης από την κάλπη ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 12:14
UPD:12:53
A- A A+

Για τη στάση τους στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εργαζομένους στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ.

«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ ψήφισαν τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών. Όταν έρχονται βέβαια στην Ελλάδα και εσείς ξεσηκώνεστε, τότε αρχίζουν τα κόλπα. Η μεν ΝΔ είναι κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ότι πρέπει να βρούμε το καλό τίμημα, δεν μας αρέσουν οι όροι τις πώλησης και ο ΣΥΝ περίπου τα ίδια και μετά όταν το κίνημα φουντώνει και όταν έχουν ανάγκη από ψήφους, τότε πετάνε και ένα "όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού"», παρατήρησε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

Α. Παπαρήγα: Οι Ευρωεκλογές δημοψήφισμα καταδίκης της Ε.Ε.

Α. Παπαρήγα: Οι Ευρωεκλογές δημοψήφισμα καταδίκης της Ε.Ε.

«Το ΚΚΕ τι είπε; Δεν ξεψαχνίζαμε τα πράγματα, την τιμή, τον αγοραστή, αν είναι από την Κίνα, αν είναι από τη Σιγκαπούρη, αν είναι από τη Ρωσία, αν είναι Ευρωπαίος, αν είναι Έλληνας. Είπαμε όχι! Διότι τα λιμάνια όχι απλώς πρέπει να ανήκουν στο κράτος, πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, ανήκουν στο λαό, δεν μας ενδιαφέρει αν είναι κινέζος ή όποιος και να είναι».

«Στις 7 του Ιούνη -τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ- ψηφίζουμε για το αν οι εμπειρίες από την συμμέτοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι θετικές για τους εργαζόμενους, όχι για το κεφάλαιο». «Αν στις 7 του Ιούνη δεν καταγραφούν αυτές οι αρνητικές συνέπειες, αν οι εργαζόμενοι δεν καταψηφίσουν τα κόμματα που υιοθέτησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και όλα αυτά που ξέρουμε, τις αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς συν εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, συν τη συμμετοχή της ΕΕ στον πόλεμο, αν δεν βγει ένα τέτοιο σαφές μήνυμα καταδίκης, το οποίο μπορεί να βγει αποκλειστικά μέσα από το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα, πρέπει να σας πω ότι το καλοκαίρι έρχονται πολύ χειρότερα», προειδοποίησε η κ. Παπαρήγα.

«Δείτε τι είπε χθες το ΔΝΤ. Η ΝΔ λέει, προεκλογικά, θα δούμε την προσαρμογή στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ λέει «άνοιξε το κρυφό συρτάρι»! Σιγά, δεν έχει κρυφό συρτάρι η ΝΔ, ό,τι δρομολογείται θα το κάνει, απλώς δεν το κάνει παραμονές των εκλογών. Γιατί δεν μας λέει το ΠΑΣΟΚ τι δεν θα κάνει από αυτά που λέει το ΔΝΤ; Γιατί ρωτάει τι ΝΔ τι θα κάνει; Εμείς ξέρουμε τι θα κάνει η ΝΔ δεν έχουμε να ρωτήσουμε κανέναν. Και το ΔΝΤ δεν ήταν κάτι που εμείς χειροκροτήσαμε ποτέ, παίρνουμε υπ όψιν αυτά που λέει για να οργανώσουμε την αντίσταση», κατέληξε στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή