Μ. Γιαννάκου: Η αποχή δεν θα είναι μεγάλη

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών της ΝΔ
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 12:26
UPD:18:15

Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου προέβλεψε ότι η αποχή δεν θα είναι μεγάλη.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών της ΝΔ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στη διαφορά του πολιτικού λόγου της ΝΔ με αυτού του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος: «Από τη μία -παρατήρησε- υπάρχει ο υπεύθυνος πολιτικός λόγος και από την άλλη η παραπληροφόρηση και η αμηχανία». Κληθείς να σχολιάσει τέλος, τα περί αρνητικής διαφήμισης της ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι δεν υπήρξε αρνητική διαφήμιση και ότι αυτό που έγινε φανερό, είναι οι υπερβολές και οι ανακρίβειες του Γ. Παπανδρέου.

Π. Παυλόπουλος: Από τη μία υπάρχει ο πολιτικός λόγος και από την άλλη η παραπληροφόρηση

Π. Παυλόπουλος: Από τη μία υπάρχει ο πολιτικός λόγος και από την άλλη η παραπληροφόρηση

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου προέβλεψε ότι η αποχή δεν θα είναι μεγάλη, εκτιμώντας ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές της 7ης Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών - μελών της Ε.Ε..

Μ. Γιαννάκου: Μεγαλύτερη συμμετοχή ενδυναμώνει την παρουσία μας στην Ευρώπη

Μ. Γιαννάκου: Μεγαλύτερη συμμετοχή ενδυναμώνει την παρουσία μας στην Ευρώπη

«Συμμετοχή στις ευρωεκλογές σημαίνει ισχυροποίηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Καλώ όλους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και θεωρώ ότι η συμμετοχή είναι το καλύτερο εργαλείο για την προώθηση του εθνικού συμφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ενωση», κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη: Όλοι πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογές, τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι και στις προηγούμενες ευρωεκλογές η αποχή ήταν μεγάλη, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν οι πολίτες και αυτή την περίοδο που είναι κρίσιμη και για τη χώρα και για την Ευρώπη.

Λ. Ζαγορίτης: Η αποχή δεν προσφέρει πολλά πράγματα

Λ. Ζαγορίτης: Η αποχή δεν προσφέρει πολλά πράγματα

«Θα δώσουμε τη μάχη για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ και υπογράμμισε ότι η ΝΔ ανεβαίνει στις μετρήσεις, ανεβαίνει η συσπείρωση των ψηφοφόρων γύρω από τη ΝΔ και ανεβαίνει και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή. «Κλιμακώνουμε τον αγώνα ... φάνηκε αυτό στις συγκεντρώσεις που μίλησε ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής απέχει μακράν σε επίπεδο κύρους και εμπιστοσύνης. Αυτή η εβδομάδα είναι των τηλεοράσεων και του debate, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέο γύρο κινητοποιήσεων», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εξάλλου για την παρουσία του κ. Γιώργου Σουφλιά στη συγκέντρωση της Λάρισας, όπου μίλησε ο κ. Καραμανλής, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι «ο κ. Σουφλιάς είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος και έχει απήχηση και στην ιδιαίτερη πατρίδα του και γενικότερα».

Να γίνει ουσιαστικός διάλογος στο debate των πολιτικών αρχηγών μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγία, ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο κόσμος -είπε- ζητεί από εμάς να επιδείξουμε υπευθυνότητα. Η ΝΔ, πρόσθεσε, θα προχωρήσει στον υπεύθυνο δρόμο που έχει επιλέξει. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα μας δικαιώνει».

Ντ. Μπακογιάννη: Να επιδείξουμε την υπευθυνότητα που χρειάζεται σε μια δύσκολη περίοδο

Ντ. Μπακογιάννη: Να επιδείξουμε την υπευθυνότητα που χρειάζεται σε μια δύσκολη περίοδο

Το μεγάλο πρόβλημα είναι να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν και να τους πείσουμε για τη σημασία των ευρωεκλογών, εκτίμησε με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως είναι θετικό ότι καταγράφεται τάση μείωσης της αποχής στις Ευρωεκλογές.

Β. Μεϊμαράκης: Το μεγάλο πρόβλημα είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν

Β. Μεϊμαράκης: Το μεγάλο πρόβλημα είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν

Όπως επεσήμανε, ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από τις ευρωεκλογές, ωστόσο οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλύσουν τα αποτελέσματα και να αναζητήσουν αιτίες για την αποχή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης αρκέστηκε να πει ότι οι εθνικές εκλογές είναι το 2011. Θεσμικά, είπε, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τις προκαλέσει νωρίτερα, εάν μπλοκάρει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε: «Δεν βλέπω πού στηρίζονται τα συμπεράσματα αυτά, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να προχωρήσουμε σε μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για την οικονομία, εκτίμημσε και σημείωσε πως δεν απαιτούνται εκλογές, αλλά κατάθεση προτάσεων.

Όσον αφορά τα γενικότερα συμπεράσματα των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι αυτά θα αναζητηθούν μετά τις 8 Ιουνίου, αφού μέχρι τότε έχουμε μόνο τις δημοσκοπήσεις και η δημοσκοπική συμπεριφορά των πολιτών είναι διαφορετική από αυτή που καταγράφεται στην κάλπη.

Στόχος μας είναι να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης,

«Έχουμε ευρωεκλογές. Δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Αυτό έχει κριθεί», υπογράμμισε από την πλευρά του κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Κληθείς να σχολιάσει το στόχο της πρωτιάς στην αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, που έθεσε ο κ. Τραγάκης -και κατά πόσο είναι εφικτός αυτός ο στόχος- ο κ. Αντώναρος απάντησε πως ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ'ό,τι ο ίδιος χθες.

Σε ερώτηση τέλος, για τη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ και αν στο εξής θα έχει λιγότερες επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε και με αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται το πλούσιο έργο που έχουμε κάνει προς όφελος του τόπου, της κοινωνίας, των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή