ΕΕ: Διεκόπησαν οι συνομιλίες Σλοβενίας-Κροατίας λόγω συναγερμού στην Κομισιόν

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 14:31
UPD:14:42
A- A A+

Οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της Σλοβενίας Σάμουελ Ζμπόγκαρ και της Κροατίας Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Όλι Ρεν, για τις συνοριακές διαφορές των δύο χωρών που διεξάγονταν σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες διακόπηκαν, όταν σήμανε συναγερμός, εννέα ημέρες μετά την πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

«Μόλις σήμανε συναγερμός η συνάντηση διακόπηκε, επειδή πρέπει πάντα να λαμβάνεται σοβαρά η προειδοποίηση για πυρκαγιά και έτσι εγκαταλείψαμε το κτίριο. Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες σε άλλο κτίριο», δήλωσε ο κ. Ρεν στους δημοσιογράφους μπροστά από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εκκενώθηκε.

Τη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός ο κ. Ρεν συζητούσε με τον Σλοβένο υπουργό Εξωτερικών και ο Κροάτης ομόλογός του δεν είχε φθάσει ακόμη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κανένας από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο κτίριο δεν είδε καπνούς. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Βρυξέλλων είπε ότι έστειλε πυροσβεστικές δυνάμεις με πέντε οχήματα στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή