Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών προκειμένου να αλλάξει πορεία η χώρα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, στέλνοντας το μήνυμα «μαζί μπορούμε να αλλάξουμε, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».
Πιο αναλυτικά, αφότου εξαπέλυσε επίθεση εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης, τόνισε πως στις 7 Ιουνίου θα πάρουμε μια απόφαση μεγάλη, τονίζοντας μάλιστα τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. «Οι ευρωεκλογές μπορούν να γίνουν το πρώτο βήμα για μια ριζική πολιτική αλλαγή. Με τη συμμετοχή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αλλάξουμε πορεία. Το μήνυμα μας είναι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε εκ νέου πως οι ευρωεκλογές είναι ενα δημοψήφισμα και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο λαός, που όπως ανέφερε, είναι απογοητευμένος, με την ψήφο του θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα. Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη. Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημά του για διενέργεια εθνικών εκλογών, δηλώνοντας αποφασισμένος «να προχωρήσει μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».
Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε πως το κόμμα του θα κάνει αυτό ακριβώς που μπορεί για τη νέα γενιά που είναι άνεργη ή απειλείται από την ανεργία, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη να μπει τάξη και κανόνες σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, είπε «όχι» στο πάγωμα των μισθών, ανέφερε πως τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα είναι στη βάση δίκαιης αναδιανομής των βαρών και πρόσθεσε πως το κόμμα του σκοπεύει να προβεί σε αλλαγή του φορολογικού συστήματος με διάλογο.
Σε ερώτηση αν μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα μονιμοποιήσει τις χιλιάδες συμβασιούχους, αφού έβαλε κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως «παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της ότι θα τελειώσει η υπόθεση των συμβασιούχων, δημιούργησε εργασιακό μεσαίωνα για να είναι σε ομηρία ο νέος άνθρωπος», τόνισε πως όταν υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι συμβασιούχοι πρέπει να είναι μόνιμοι. Ζήτησε ακόμη να σταματήσει «η λογική των κομματικών stage στο Δημόσιο».
Αναφερόμενος σε ζητήματα διαφάνειας, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα «γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν».
Ερωτηθείς ποιον προτιμάει για αντίπαλο, την κ. Ντ. Μπακογιάννη ή τον κ. Αντ. Σαμαρά, απάντησε πως αντίπαλός του είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σχετικά με την αντιπαράθεση για τα περί σοσιαλισμού και βαρβαρότητας, τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν χτυπά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είναι βαθιά απογοητευμένοι, αλλά τις πολιτικές της, που πρέπει να αλλάξουν. Σε ό,τι αφορά τα διαφημιστικά σποτ με τα παπαγαλάκια, υποστήριξε πως ο πολίτης αισθάνεται ότι η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα που ζει, «την καθημερινότητα της ανομίας, της αναξιοκρατίας».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε πως δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική σήμερα, δεν φυλάσσονται τα σύνορά μας, δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ως προς το ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας. Για τους νόμιμους μετανάστες ανέφερε πως πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία, ενώ για τους λαθρομετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα ζήτησε να γίνει έλεγχος και είτε να γίνουν δεκτοί είτε να επαναπροωθηθούν.
Για την πράσινη ανάπτυξη ανέφερε πως συνεπάγεται αναδιάρθρωση φόρων και κινήτρων προς όφελος της ανάπτυξης, σημαίνει επενδύσεις, μείωση λογαριασμών των οικογενειών στο ηλεκτρικό και στο πετρέλαιο.
Στο ερώτημα «Γιατί Παπανδρέου και όχι Καραμανλής» απάντησε, μεταξύ άλλων, πως είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, εκφράζει μια διαφορετική Ελλάδα, ένα κράτος δικαίου, μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα κοινωνικό σύστημα που εγγυάται βασικά δικαιώματα. Πρόσθεσε ακόμη πως εκφράζει ένα κίνημα που λέει τέλος στην πελατειακή λογική, τη σπατάλη, τη διαφθορά, την αδιαφάνεια.