ΥΠΕΣ: Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 17:03
UPD:18:40
A- A A+

Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και της ιντερνετικής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής, οι πολίτες θα μπορούν από σήμερα να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει την πεποίθηση πως οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με τρόπο που συμφωνεί με το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και για το ποσοστό αποχής, το οποίο έκρινε πως «δεν θα είναι αυτό που θρυλείται».

Π. Παυλόπουλος: Καμία εκκρεμότητα στην προετοιμασία των Ευρωεκλογών

Π. Παυλόπουλος: Καμία εκκρεμότητα στην προετοιμασία των Ευρωεκλογών

Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, και ακόμα 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνηθιζόταν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή