ΠΑΣΟΚ: Επενδυτική άπνοια στις ΑΠΕ

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 16:26
A- A A+

Εντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τον τομέα των «πράσινων» επενδύσεων διατύπωσε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αφού υποστήριξε πως «ο κ. Χατζηδάκης επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε ένα επικοινωνιακό ρεσιτάλ ανακοινώσεων και παρουσιάσεων με αιχμή του δόρατος και την ενίσχυση των λεγόμενων πράσινων επενδύσεων» πρόσθεσε: «Ομως η στασιμότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα των ΑΠΕ ούτε κρύβεται, ούτε εξωραΐζεται, πολλώ δε μάλλον, δεν καλύπτεται από εσπευσμένες και απρογραμμάτιστες ανακοινώσεις έναρξης κοινοτικών προγραμμάτων για την πράσινη επιχειρηματικότητα, όπως έπραξε χθες ο ΥΠΑΝ». Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπλήρωσε πως «παρατηρείται πλήρης επενδυτική άπνοια στο χώρο των ΑΠΕ, καθώς τα μόνα έργα που σταδιακά ολοκληρώνονται και λειτουργούν είναι εκείνα που σχεδιάστηκαν, επιχορηγήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ».

Καταλήγοντας σημείωσε πως αποτέλεσμα της κυβερνητικής απραξίας, όπως ανέφερε, στο χώρο των ΑΠΕ είναι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα να συγκαταλέγεται μεταξύ των ουραγών χωρών της ΕΕ στην εγκατάσταση νέων ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή