Βουλγαρία: Εθνικό πένθος για το πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 17:48
A- A A+

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε για αύριο στη Βουλγαρία, μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 16 άτομα στην περιοχή Μπάκατζικα κοντά στην πόλη Γιάμπολ. ¶λλα τέσσερα νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν οδηγός επιβατικού λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε απότομο ορεινό δρόμο, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει πάνω σε πεζούς που περπατούσαν με σκοπό να συμμετάσχουν στις παραδοασιακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αναλήψεως

Εκτός των 16 νεκρών και των τεσσάρων ατόμων που έχουν τραυματιστεί βαριά, υπάρχουν άλλα 11 άτομα με ελαφρύτερα τραύματα.

Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να οφείλεται το δυστύχημα σε τεχνική βλάβη στο λεωφορείο, η πρώτη άδεια κυκλοφορίας του οποίου χρονολογείται από το 1989.

Αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα, διακόπηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ για αύριο έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος στη Βουλγαρία, με απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας στη σημερινή του συνεδρίαση.

Στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες συναυλίες και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, με απόφαση του οποίου αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την αποφοίτηση 300 μαθητών από διάφορα ορφανοτροφεία, σε όλη τη Βουλγαρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή