Κύπρος: Την Παρασκευή τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 18:31
A- A A+

Το αργότερο έως αύριο το πρωί αναμένεται να είναι έτοιμα τα τελικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων νεαρής φοιτήτριας στην Κύπρο, η οποία παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Χρ. Πατσαλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «το πρώτο ενδεικτικό αποτέλεσμα από τις αναλύσεις ήταν αρνητικό, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία».

Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, η νεαρή, φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Λεμεσού, έως ότου εκδοθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σε ό,τι αφορά τον Κύπριο φοιτητή -φίλο των δύο Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό- τον οποίο αναζητούσαν οι ελληνικές αρχές, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι έφθασε προχθές στην Κύπρο και είναι μια χαρά στην υγεία του.

Σημείωσε, δε, ότι για προληπτικούς λόγους, οι γιατροί βρίσκονται σε επαφή μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας του.

Ο κ. Πατσαλίδης διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό του ιού της γρίπης, ενόψει και της άφιξης των χιλιάδων φοιτητών από το εξωτερικό και των τουριστών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή