ΚΚΕ: Διάβημα διαμαρτυρίας για τους μετανάστες

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 19:17
A- A A+

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εσωτερικών για το ζήτημα των μεταναστών προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ζητώντας τη λήψη μέτρων.

Οπως δηλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής, η κυβέρνηση θα πρέπει «να λύσει αιτήματα βιοποριστικά, τα προβλήματα των ανήλικων μεταναστών, τα προβλήματα των παιδιών τους και όχι φυσικά να επιτρέπει τις δυνάμεις καταστολής ή να στέλνει τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν αυτά τα πογκρόμ που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα».

Ανέφερε ακόμη πως ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία πως για το τζαμί και για το νεκροταφείο οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γοργά. Πρόσθεσε όμως πως δεν πείστηκε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεταναστών και ιδιαίτερα για την ανάγκη νομιμοποίησής τους ή της έκδοσης νομιμοποιητικών εγγράφων για την παρουσία στη χώρα μας προχωρούν ή θα προχωρήσουν.

Τέλος, βάλλοντας κατά της Ε.Ε., χαρακτήρισε την πολιτική της συνολικά αντιμεταναστευτική, συμπληρώνοντας πως συνιστά κίνδυνο για τους μετανάστες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή