Ιαπωνία: Η Ρωσία συζητά κυρώσεις κατά της Β. Κορέας

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 19:52
A- A A+

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και του Ιάπωνα ομολόγου του Χιροφούμι Νακασόνε, ο πρώτος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να μελετήσει το ενδεχόμενο κυρώσεων.

Αντιθέτως, στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο δήλωσε ότι η Ρωσία αντιτίθεται «στη γλώσσα των κυρώσεων» σχετικά με το πυρηνικό φάκελο της Βόρειας Κορέας.

«Δεν χρειάζεται να προστρέξουμε στη γλώσσα των κυρώσεων πρέπει να κάνουμε υπομονή και να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε επίσης στον Ιάπωνα ομόλογο του ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα «ισχυρό και σαφές» που θα υπογραμμίζει την αντίθεσή του με την «απαράδεκτη» αυτή πυρηνική δοκιμή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ιαπωνία θεωρεί τη βορειοκορεάτικη πυρηνική δοκιμή «μεγάλη απειλή για την ασφάλεια» της χώρας, καθώς και απειλή για «την ειρήνη και την ασφάλεια στη βορειοανατολική Ασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή