Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 04:58
UPD:09:55
A- A A+

Παροδικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια χώρα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και γρήγορα στη Θράκη. Στη Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός. αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικές αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή