ΗΠΑ: Δεν υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στη Β. Κορέα

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 06:01
A- A A+

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εντοπίσει κινήσεις στρατευμάτων στη Βόρεια Κορέα και δεν έχουν πρόθεση να αυξήσουν τον αριθμό των δυνάμεών τους που εδρεύουν στη Νότια Κορέα, δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, απορρίπτοντας μάλιστα τον όρο «κρίση».

«Δεν γνωρίζω τίποτα για κινήσεις στρατευμάτων στη Βόρεια Κορέα που να είναι πέραν του φυσιολογικού και δεν σκέφτομαι ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας μας στο νότο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκέιτς, κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον μεταφέρει στη Σιγκαπούρη, όπου θα πάρει μέρος σε σύνοδο με θέμα την περιφερειακή ασφάλεια στην Ασία.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση για στρατιωτική δράση εναντίον της Βόρειας Κορέας, εκτός εάν εκείνοι κάνουν κάτι που θα απαιτούσε τέτοια απάντηση», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός ¶μυνας. Μάλιστα επισήμανε ότι δεν γνωρίζει ένα άτομο σε αυτή την κυβέρνηση «που να εκτιμά ότι υπάρχει κρίση». Κατά τον Ρόμπερτ Γκέιτς «έχουμε να κάνουμε με δύο προκλητικές ενέργειες, που συνοδεύονται από επιθετική ρητορική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή