Υποπτο κρούσμα της γρίπης Α στην Κύπρο

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 16:28
A- A A+

Νέο ύποπτο κρούσμα της νέας γρίπης διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου. Ο Κύπριος υπουργός Υγείας Χρ. Πατσαλίδης δήλωσε ότι η περίπτωση χαρακτηρίζεται «πολύ σοβαρή», καθώς η αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, που προσήλθε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από οικογένεια, τα παιδιά της οποίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

Αύριο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων, από τα οποία θα επιβεβαιωθεί ή όχι το πρώτο κρούσμα της νόσου στην Κύπρου.

Ο κ. Πατσαλίδης επέκρινε, παράλληλα, τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας, Ανδρούλας Βασιλείου, λέγοντας ότι «ουδείς, πριν έχει στα χέρια του τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων, μπορεί να κάνει δηλώσεις για επιβεβαιωμένα κρούσματα και να εκθέτει με αυτό τον τρόπο την Κύπρο, διεθνώς».

Η κ. Βασιλείου, σε δηλώσεις της, μετά τις επικρίσεις, που δέχθηκε από τον υπουργό Υγείας, απέσυρε τη δήλωση, στην οποία είχε προβεί νωρίτερα, περί ύπαρξης στην Κύπρο επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού της γρίπης A(H1N1), διευκρινίζοντας ότι έκανε λάθος, που πίστεψε στην ενημέρωση για το θέμα, από δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή