Προβολή της σύγχρονης Αθήνας στο Παρίσι

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 22:20
UPD:22:23
A- A A+

Στην ανοιχτή πλατεία της Λα Ντεφάνς, οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, εγκαινίασε σήμερα την εγκατάσταση «Ο Κόσμος της Αθήνας».

Πρόκειται για μία υπαίθρια επίδειξη, η οποία αποσκοπεί στην προβολή της σύγχρονης Αθήνας.

«Στόχος μας είναι να σας παρουσιάσουμε τη σύγχρονη Αθήνα, μία πόλη με αυξημένη αυτοπεποίθηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο υπουργός μπροστά σ' ένα ακροατήριο με επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις νέες υποδομές, οι οποίες επιτρέπουν στην Αθήνα να θεωρείται ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, και υπογράμμισε το γεγονός ότι στις 20 Ιουνίου θα ανοίξει για το κοινό το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύγχρονο, εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο, που ίσως είναι και το μοναδικό στον κόσμο όπου κανείς μπορεί να περπατάει σε γυάλινο δάπεδο βλέποντας κάτω από τα πόδια του τα αρχαία », επεσήμανε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε ότι η Γαλλία είναι «ίσως η πιο φιλικά δεμένη με την Ελλάδα χώρα».

Η Γαλλία πρόσθεσε «μας στέλνει 800.000 τουρίστες κάθε χρόνο και θέλω να την ευχαριστήσουμε και να δικαιώσουμε την επιλογή της χώρας μας από τους Γάλλους τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στην πολιτιστική κληρονομιά, στη σχέση με την ύπαιθρο και τον αγροτουρισμό και την γαστρονομία».

Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή