Aλ. Τσίπρας: Ανούσια αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 22:54
A- A A+

Για ανούσια αντιπαράθεση των παραδοσιακών κομμάτων της εξουσίας, την ώρα που βαθαίνει η κρίση, η ανεργία καλπάζει και χάνονται κοινωνικές κατακτήσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Γιάννενα.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι τα δύο κόμματα «ψήφισαν μαζί τη συνθήκη της Λισαβόνας που αναθέτει τη διακυβέρνηση της Ευρώπης στα οικονομικά λόμπι. Ψήφισαν τα ίδια, εννιά στις δέκα φορές στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι αμετακίνητοι υπέρ του Συμφώνου Σταθερότητας. Δέχονται αδιαμαρτύρητα τις πιέσεις του συντηρητικού κ. Μπαρόζο και του σοσιαλιστή κ. Αλμούνια που ζητούν μειώσεις μισθών».

Αναφερόμενος στις συστάσεις του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αποφεύγουν να τοποθετηθούν πάνω στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά την ίδια στιγμή κάνουν ότι διεκδικούν ή λένε ότι θα διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής στο διεθνές πεδίο».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «χαλαρή ψήφο» στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία.

Ως προς τους Οικολόγους – Πράσινους επεσήμανε: «σε κάθε περίπτωση δεν τους θεωρούμε αντιπάλους. Μακάρι να αποφασίσουν την κοινή δράση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά να δώσουν, όπως διατείνονται, λευκές επιταγές στα δύο κόμματα εξουσίας. Στην πρώτη περίπτωση τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι σημαντικά στη δεύτερη, οφέλη θα υπάρξουν μόνο για τους ίδιους και τον δικομματισμό».

Σε ότι αφορά την υπόθεση Siemens τόνισε: «Φαίνεται ότι το αλισβερίσι των κομμάτων, των μαύρων ταμείων της Siemens είχε δύο στάδια. Κλείσιμο της Βουλής για τα πολιτικά πρόσωπα και στραβά μάτια μαζί με διακοπές στο Μόναχο για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Μας δουλεύουν και μας ζητούν και την ψήφο μας, δεν θα τους γίνει χάρη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή