ΠΑΣΟΚ: Ψεύδη και ανακρίβειες του κ. Καραμανλή στην Εγνατία

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009 17:38
A- A A+

Για ψεύδη, ανακρίβειες και προεκλογικές σκοπιμότητες σχετικά με το έργο της Εγνατίας Οδού, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα, Γιάννης Μαγκριώτης, σχολιάζοντας δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του στον αυτοκινητόδρομο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Εγνατία δεν θα ολοκληρωθεί φέτος. Όπως είπε, υπάρχουν τρία τμήματα (Μικρό Περιστέρι, Δεύτερος ¶ξονας Μεγάλης Γέφυρας Αράχθου και Σήραγγα Τύριας), "που δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2009", ενώ οι τρεις κάθετοι άξονες "δεν θα έχουν τελειώσει ούτε το 2010".

Ο κ.Μαγκριώτης επεσήμανε ότι το 2003 είχαν παραδοθεί σε χρήση 402 από τα 670 χλμ του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας, δηλαδή το 60% του βασικού έργου, ενώ σε πολλά άλλα τμήματα αυτό είχε προχωρήσει στο 70%-80%. Υπογράμμισε ότι "στην πενταετία της Ν.Δ., οι ρυθμοί παράδοσης δεν ξεπερνούν τα 50χλμ./έτος, ενώ σημείωσε ότι τα 300 στελέχη της Εγνατία Οδός Α.Ε. διπλασιάστηκαν. Ισχυρίστηκε δε, ότι "στην αγωνία τους να παραδίδουν κάθε δύο-τρεις μήνες έστω 3-4 χιλιόμετρα για λόγους προπαγάνδας, οι κατασκευαστές δεν κατασκευάζουν όλα τα απαιτούμενα συστήματα ασφαλείας».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση υποχρέωσε την Εγνατία Οδό Α.Ε να δανειστεί περίπου 1 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, κάτι που σημαίνει ότι "για δέκα χρόνια οι Βορειοελλαδίτες θα πληρώνουν διόδια, τα οποία θα μπουν μετεκλογικά ". Σημείωσε δε, ότι οι εργαζόμενοι συγκεκριμένου τμήματος της Εγνατίας Οδού, που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, "έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες".

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ κατασκευάζει έργα 19 δισ., ο κ.Μαγκριώτης επεσήμανε ότι τα 10 δισ. αφορούν ιδιωτικά έργα, μέσω συμβάσεων παραχώρησης. "Θα τα πληρώσει πανάκριβα ο κόσμος με διόδια, για πάνω από 30 χρόνια", τόνισε. Πρόσθεσε ότι το Δ΄ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) που έπρεπε να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2007, δεν ξεκίνησε ακόμη, "αν και το έχουν τάξει δέκα φορές"._

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές και σημερινές ομιλίες του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες ζητούν λύσεις για τα προβλήματα τους, προοπτική για την χώρα.

Αντί για αυτό, ο κ. Καραμανλής, υπόσχεται μεγάλα λόγια, επικοινωνιακές φιέστες, την συγκάλυψη των σκανδάλων, το κλείσιμο της Βουλής, την δραπέτευση βασικών υπόπτων στο εξωτερικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή