Επισκόπηση Τύπου

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009 10:03
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με Καραμανλή και στις Εθνικές εκλογές η Ν.Δ.! Βαρυσήμαντη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη βάζει ταφόπλακα στα σενάρια της δελφινολογίας".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχωρεί μια μόλις εβδομάδα πριν από την ευρωαναμέτρηση στις κάλπες, βάζει ταφόπλακα στα σενάρια που θέλουν μια ενδεχόμενη ήττα της Ν.Δ. να οδηγεί σε ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Ανάσα για τους ανέργους. 23.000 θέσεις εργασίας αντιστρέφουν το κλίμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιστρέφεται το αρνητικό κλίμα στην αγορά εργασίας, αφού, για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο, επέστρεψε σε θετικό πρόσημο το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Απασχόλησης και ο ΟΑΕΔ κατέδειξαν 23.000 περισσότερες θέσεις εργασίας τον περασμένο Απρίλιο".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ αδυνατεί να συσπειρώσει τη βάση της. Γκάλοπ της MARC: χωρίς αντίκρισμα η απόπειρα Καραμανλή για πόλωση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την πρώτη του εκλογική νίκη επί της ΝΔ μετά το 2004 θα καταγράψει την ερχόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθεια της ΝΔ για αναστροφή του κλίματος μέσω της πόλωσης όχι μόνο δεν απέδωσε, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της «Marc, αλλά οδήγησε και σε περαιτέρω αποσυσπείρωση της βάσης της".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Το ντιμπέιτ των αρχηγών έδειξε και πάλι: πολιτικό κενό!".

Κατά την εφημερίδα "το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ή, επί το ελληνικότερον, η τηλεμαχία τους, απέδειξε και επιβεβαίωσε πανηγυρικά αυτό που ζούμε σήμερα: ένα τεράστιο ιδεολογικό και πολιτικό κενό!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ηχηρό μήνυμα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δημοσκόπηση της MRB μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μια διαφορά της τάξης των τριών μονάδων χωρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα μία εβδομάδα πριν από την κάλπη. Ενα σκηνικό πλήρους ρευστότητας έχει διαμορφωθεί και η μόνη πραγματική τάση που ενισχύεται καθημερινά παραμένοντας εξαιρετικά εύθραυστη, είναι των Οικολόγων-Πράσινων: για πρώτη φορά «γράφουν» διψήφια ως προς την εκτίμηση ψήφου".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "Συνέντευξη Αλέκου Αλαβάνου. Κλειδί ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγούμε από το τέλμα".

Κατά την εφημερίδα "επτά ημέρες πριν από τις εκλογές, σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και δημοσκοπικών παιχνιδιών, ο Αλ. Αλαβάνος παρεμβαίνει και τονίζει την ανάγκη ο κόσμος της ανανεωτικής - ριζοσπαστικής αριστεράς να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών με επιμονή και πίστη στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ολες οι αλλαγές στις συντάξεις. Οι νέες ρυθμίσεις και πότε θα ισχύσουν".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι αλλαγές που θα επέλθουν στη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση θα αλλάξουν ριζικά το συνταξιοδοτικό χάρτη, αφού θα οδηγήσουν σε αύξηση των συντάξιμων αποδοχών έως και 30% και σε μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αφορούνπάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους".

Η ΕΠΟΧΗ: "ΣΥΡΙΖΑ... για να χάσουν τον ύπνο τους!".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στις 7 Ιούνη έχουμε πέντε επιλογές για να συνεχίσουν το μακάριο ύπνο τους το πολιτικό σύστημα, η Κομισιόν, και τα μεγάλα συμφέροντα. Η πρώτη η υπερψήφιση μιας εκ των δύο εκφάνσεων του δικομματισμού, η δεύτερη είναι το ξενοφοβικό ΛΑΟΣ, η τρίτη και η τέταρτη ΚΚΕ και αποχή, η πέμπτη είναι η ψήφος στους Οικολόγους - Πράσινους. Η επιλογή όσων θέλουν να γίνει η διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα διλήμματα της κάλπης και οι αγωνίες των κομμάτων. Η σύγκριση Καραμανλή - Παπανδρέου, οι Οικολόγοι και το εύρος της αποχής".

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι "στην τελική ευθεία της ευρωεκλογικής αναμέτρησης, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετατρέπει σε προσωπικό το στοίχημα της κυβερνητικής παράταξης να ανατρέψει τα προγνωστικά και να εξασφαλίσει ένα πολιτικώς διαχειρίσιμο αποτέλεσμα. Μάλιστα, ορισμένες πληροφορίες φέρουν τον κ. Καραμανλή να εξετάζει το ενδεχόμενο εάν η διαφορά στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής είναι μικρότερη του 3%-4%, να προκαλέσει εθνικές εκλογές το φθινόπωρο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Η μπίλια στο 3,5%. Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ βλέπουν στο Μαξίμου".

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, οι μυστικές δημοσκοπήσεις, τις οποίες επεξεργάζονται τα επιτελεία του Μαξίμου και της Ιπποκράτους, καταγράφουν στο 3,5% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ απότ η ΝΔ. Τα στρατηγεία επεξεργάζονται την τακτική της τελικής ευθείας. Ο Κ. Καραμανλής θα επιμείνει στην πόλωση και, παράλληλα, ετοιμάζει για την επομένη των εκλογών ένα νέο γύρω «μεταρρυθμίσεων» με αντιλαϊκά μέτρα".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Εμβάσματα στον κωδικό «Νίκος». Αποκάλυψη: όλη η κατάθεση-φωτιά του Εμ. Σταυριανού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της SIEMENS φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «ΧτΚ», καθώς για πρώτη φορά γίνεται γνωστό σε ποιον ανήκει ο κωδικός «ΝΙΚΟΣ», τα εμβάσματα 1 εκατ. γερμανικών μάρκων σε συγκεκριμένο λογαριασμό, τα ταξίδια εργαζομένων του ΟΤΕ στο εξωτερικό όπως και οι σχέσεις των Ελλήνων στελεχών με τα διευθυντικά στελέχη της SIEMENS στη Γερμανία".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βάλτε τους όλους μέσα πριν την κοπανήσουν στο εξωτερικό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία και μόνη εκδοχή προβάλλει ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου η έρευνα για τις μίζες της SIEMENS να μην καταλήξει σε απόλυτο φιάσκο: να συλληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πριν ο ένας μετά τον άλλο ακολουθήσουν το δρόμο των Χριστοφοράκου - Καραβέλα, καθώς και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και κατά τα αυτονόητα, μετά τις πρώτες θρασύτατες κοπάνες στο εξωτερικό, στοιχειοθετείται ακλόνητο επιχείρημα για την κράτησή τους ως υπόπτων φυγής".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι 4 γρίφοι της κάλπης. Η αποχή, η διαφορά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, οι αναποφάσιστοι, η ψήφος διαμαρτυρίας, τα «κλειδιά» που θα κρίνουν το αποτέλεσμα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγο πριν από την ευρωκάλπη η Ν.Δ. τα δίνει όλα για να ανεβάσει τη συσπείρωσή της, το ΠΑΣΟΚ για να διευρύνει τη διαφορά και ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει τους Οικολόγους. Ερωτηματικό, η τελική επιλογή μεγάλου τμήματος πολιτών που φλερτάρουν με την παραλία ή αρνούνται να εκδηλώσουν προτίμηση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στις 7 Ιούνη όλοι στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ελπίδας. Αισιοδοξία η λαϊκή δύναμη για ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι εργαζόμενοι δίνουν ψήφο στο ΚΚΕ. Στο κόμμα που ποτέ δεν είχε ψέματα στο λαό. Δεν παζάρεψε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ηταν πάντα μπροστά στους αγώνες τους. Οι ώρες που απομένουν είναι ώρες μεγάλης ευθύνης. Για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κορυφώνεται η προεκλογική τακτική της Ν.Δ.".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι επικεντρωμένο και το τελευταίο κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ, με στόχο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συσπείρωση, που είναι και το ζητούμενο για τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Σε ποσοστά, ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνεται με την ευχή η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη - και σίγουρα πολύ κάτω από το 3%".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις. Οι δυναμικές εμφανίσεις Καραμανλή κλείνουν σταδιακά την ψαλίδα".

Η εφημερίδα γράφει ότι"αλλάζουν άρδην τα πολιτικά δεδομένα, μετά τα ευρήματα φανερών και κρυφών δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, να βρίσκεται πλέον στα όρια του στατιστικού λάθους. Η δυναμική παρουσία του Κώστα Καραμανλή, που για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται το ισχυρό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτελούν το βασικό παράγοντα της αναστροφής του αρνητικού (μέχρι πρότινος) πολιτικού κλίματος για την κυβέρνηση".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Μπροστά το ΠαΣοΚ. Στις 3 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ".

Κατά την εφημερίδα "παγιώνεται η διαφορά των τριών μονάδων με τις οποίες προηγείται το ΠαΣοΚ της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Κάπα Research. Το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει το 31,7% και η ΝΔ το 28,7%".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Ανηφόρα ο περίπατος. Ποντάρουν όλοι σε ξεφούσκωμα των «Οικολόγων»".

Κατά την εφημερίδα "μία τάση σταθεροποίησης της υπέρ του ΠΑΣΟΚ διαφοράς λίγο κάτω απ΄τις 3 μονάδες και παράλληλα μια αύξηση των τάσεων αποχής δείχνει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Εξι εμβάσματα 20 εκατ. μάρκων από τη Siemens στη Ν.Δ. Οι Γερμανοί έστειλαν ήδη τα έγγραφα στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έγγραφο-βόμβα, το οποίο αποδεικνύει τις στενές σχέσεις της «Siemens» με τη λιβεριανή «Mayo Investments Corporation», εταιρεία που είχε διαδραματίσει ρόλο «ιμάντα μεταφοράς ωφέλιμων πληρωμών» για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει στα χέρια του, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός".

REAL NEWS:" Χριστοφοράκος: «Εχω πολλά όπλα και θα τα χρησιμοποιήσω». Απειλεί από το Μόναχο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ήταν μαθηματικώς βέβαιο! Οπως εξελισσόταν, η υπόθεση της Siemens θα έφθανε στα όρια της φαρσοκωμωδίας. Τα άγγιξε, μετά τη διαφυγή στο εξωτερικό και του δεύτερου εκ των κατηγορουμένων, Χρήστου Καραβέλα, την Παρασκευή! Ομως σήμερα, μετά τα όσα αποκαλύπτει, η «R», φαίνεται ότι τα όρια αυτά ξεπερνιούνται. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος -μέσω των Γερμανών νομικών παραστατών του- στέλνει σαφές μήνυμα προειδοποίηση από το Μόναχο προς όλους: «Θα χρησιμοποιήσουμε όσα όπλα διαθέτουμε. Και διαθέτουμε πολλά...»".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "πανελλαδική δημοσκόπηση. 3 μυστικά κρίνουν τη μάχη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αντικειμενικό το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη διενέργεια ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με αντικειμενικό σύστημα προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον λόγο αυτό συστήνει εντός του Ιουνίου ευέλικτη ομάδα στελεχών, η οποία θα παρακολουθεί την πραγματοποίηση των διασταυρώσεων και θα διαχειρίζεται τα αποτελέσματα, ωστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η φοροδιαφυγή".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πόσο διατηρήσιμη είναι η ανάκαμψη και ποια τα «αγκάθια» που παραμονεύουν. Τα διλήμματα, οι ελπίδες και οι φόβοι των επενδυτών".

Κατά την εφημερίδα "Καθώς οι φόβοι για επανάληψη των γεγονότων της ύφεσης του 1930 εξαφανίσθηκαν, τα χρηματιστήρια, το τελευταίο δίμηνο, σημείωσαν ένα «ράλι ανακούφισης», ως αντίδραση στις μαζικές παρεμβάσεις των αρχών αλλά και την αίσθηση ότι η δριμύτητα της ύφεσης μειώνεται και η εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος εδραιώνεται".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή