Οξύνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Siemens

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009 17:09
UPD:17:28
A- A A+

Οξύνεται η πολιτική κόντρα με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις - εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens.

«H ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο και παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη να αποφευχθούν πάση θυσία, τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές, οι αποκαλύψεις που την αφορούν από την υπόθεση Siemens. Αυτήν την αλήθεια επιβεβαιώνουν και οι σημερινές αποκαλύψεις μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/05/31/1671123.htm , στις οποίες αρνείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να δώσει πειστικές απαντήσεις», παρατήρησε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και εξυπηρετείται από την ελεγχόμενη ροή αυτών» και υπενθύμισε ενδεικτικά ότι:

«1. Μετά από δυόμισι χρόνια δικαστικών ερευνών, δεν λαμβάνεται κανένα προληπτικό μέτρο για τους υπόπτους, δύο εκ των οποίων, που είναι και οι κυρίως γνωρίζοντες το θέμα, αποφασίζουν να διαφύγουν στο εξωτερικό πριν της Ευρωεκλογές και βεβαίως πριν απολογηθούν. Η ολιγωρία είναι σκανδαλώδης και εκ του αποτελέσματος εξυπηρετεί τη ΝΔ.

2. Οι μέχρι τώρα επιλεκτικές διαρροές, σχετικά με την υπόθεση, εξυπηρετούν τη ΝΔ.

3. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης, για τη διαβίβαση στη Δικαιοσύνη των στοιχείων που δηλώνει ότι της εστάλησαν από πρεσβεία της χώρας μας στη Νότιο Αμερική, σχετικά με τον δεύτερο ύποπτο, που διέφυγε στο εξωτερικό, επέτρεψε ακριβώς τη διαφυγή του, η οποία εξυπηρετεί τη ΝΔ.

4. Οι συνήγοροι κατηγορουμένων διαμαρτύρονται έντονα ότι, δεν τους παραδίδεται το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας. Αυτή η ελεγχόμενη πρακτική εξυπηρετεί τη ΝΔ.

5. Η πειθαρχική ομηρία, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο ανακριτής της υπόθεσης Siemens, εξυπηρετεί τη ΝΔ.

6. Η άρνηση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, εξυπηρετεί τη ΝΔ, που αποφεύγει τις σε βάρος της αποκαλύψεις.

«Αν η υπόθεση της Siemens αφορούσε το ΠΑΣΟΚ, όπως υποστηρίζει η ηγεσία της ΝΔ, τότε γιατί δεν δέχτηκε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Ρόβλιας.

Zαγορίτης: ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Siemens

«Ο κ. Λαλιώτης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για το ζήτημα αυτό και μάλιστα πρόσφατα αναγκάστηκε το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει από τα κομματικά του ταμεία. Εκείνα τα χρήματα στα οποία έχει καταδικαστεί ο Λαλιώτης προκειμένου να μην γίνει κατάσχεση. Νομίζω, λοιπόν, ότι στο "σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, κληθείς να σχολιάσει τα περί μεταφοράς χρημάτων από τη Siemens στη ΝΔ μέσω της Μayo.

Σε ερώτηση εξάλλου κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, για το αν υπάρχουν ευθύνες των Αρχών στην υπόθεση της Siemens και ειδικά για τη διαφυγή των δύο κατηγορουμένων,ο κ. Ζαγορίτης είπε: «Δεν θα μπω στο κομμάτι το οποίο αναφέρεται στα δικαστικά ζητήματα. Απ’ ότι φαίνεται αυτοί ήταν οργανωμένοι και έκαναν αυτές τις κινήσεις που έκαναν. Εκείνο το οποίο έχω να πω με κατηγορηματικό τρόπο - το είπε ορθά κοφτά ο Κ. Καραμανλής- είναι ότι η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τα ταμεία της Siemens».

«¶λλοι έχουν σχέση με τα ταμεία της Siemens. Και γι’ αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Ραγκούσης το πρωί, λυπάμαι, αλλά Εξεταστική να κάνει στο κόμμα του. Να μας πούνε τι ακριβώς συνέβη με τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι πήγε χρήματα, πήγε μάρκα στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως και για τον κ. Μαντέλη που και ο ίδιος αναφέρει» πρόσθεσε ο κ. Ζαγορίτης και κατέληξε λέγοντας:

«Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση. Και μία Κυριακή πριν τις εκλογές νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στην κοινή λογική και στη νοημοσύνη της κοινής γνώμης».

KKE: Αναδεικνύεται με σκανδαλώδη τρόπο ο ρόλος της δικαιοσύνης

«Τα σκάνδαλα του δικομματισμού κουκουλώνονται ή παραγράφονται το ένα μετά το άλλο. Το δρόμο αυτό πήρε και το μεγάλο σκάνδαλο της Ζήμενς, που επιπλέον ανέδειξε με σκανδαλώδη τρόπο το ρόλο της δικαιοσύνης, στην οποία και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν κάθε τόσο την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους», παρατήρησε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Ο λαός έχει τώρα το λόγο στην κάλπη. Να μην παραγράψει ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα σκάνδαλά τους. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της εξάλειψης της αιτίας των σκανδάλων που είναι η αντιλαϊκή πολιτική και τα μεγάλα συμφέροντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή