ΗΠΑ: Δολοφονία γιατρού που πραγματοποιούσε αμβλώσεις

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 12:12
A- A A+

Γιατρός, ο οποίος πραγματοποιούσε αμβλώσεις σε γυναίκες με προχωρημένη εγκυμοσύνη, δολοφονήθηκε σήμερα την ώρα που έμπαινε σε εκκλησία στο Κάνσας.

Οι Αρχές αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον 51χρονου υπόπτου για τη δολοφονία, που συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Ο 67χρονος Τζορτζ Τίλερ ήταν εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των οργανώσεων που τάσσονται κατά των αμβλώσεων και είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα επίθεσης. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε καθώς έμπαινε σε εκκλησία Λουθηριανών για να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Κυριακής.

Οι Αρχές αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον 51χρονου υπόπτου για τη δολοφονία, που συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Ο Τίλερ ήταν ένας από τους πολύ λίγους γιατρούς στις ΗΠΑ που πραγματοποιούν αμβλώσεις σε γυναίκες με προχωρημένη εγκυμοσύνη. Οργανώσεις κατά των αμβλώσεων διοργάνωναν μαζικές διαδηλώσεις μπροστά από την κλινική του στην πόλη Ουίτσιτα, ενώ πριν από 16 χρόνια ο γιατρός είχε πέσει θύμα πυροβολισμού.

Την οργή του για τη δολοφονία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Όσο βαθιές κι αν είναι οι διαφορές μας σας Αμερικανοί για δύσκολα θέματα όπως οι αμβλώσεις, δεν μπορούν να επιλυθούν μέσα από τέτοιες επονείδιστες πράξεις βίας», όπως είπε.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος Ομπάμα εκφώνησε ομιλία με θέμα τις αμβλώσεις σε καθολικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση ομάδων που αντιτίθενται στις εκτρώσεις. Οι ομάδες αυτές έχουν επίσης εξοργιστεί με τον νέο πρόεδρο εξ’αιτίας της απόφασής του να ανατρέψει τους περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση για την έρευνα για τα βλαστοκύτταρα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή