Κ. Καραμανλής: Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Σε ετοιμότητα και αυτό το καλοκαίρι
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 12:19

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ετοιμότητα «τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής».

A- A A+

«Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ετοιμότητα «τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής».

Κ. Καραμανλής: Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι

Κ. Καραμανλής: Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι

Σημείωσε ότι για το φετινό καλοκαίρι διασφαλίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς, στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων, προστέθηκαν ήδη 68 νέα και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα άλλα 50, ενώ εντάχθηκαν ακόμη 45 βοηθητικά οχήματα.

«Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, -τόνισε ο Πρωθυπουργός- είναι γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς. Για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων».

Σχετικά με το προσωπικό, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών, στα μέσα Μαΐου εισήλθαν στη Σχολή Πυροσβεστών άλλοι 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες και επαναπροσλήφθησαν 5.500 εποχικοί υπάλληλοι.

«Η σημασία της αποστολής αυτής είναι αυτονόητη: Είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου και μάλιστα σε μια περίοδο που η ραγδαία κλιματική αλλαγή δημιουργεί απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή