Αυστραλία: Πάνω από 400 τα κρούσματα της γρίπης

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 15:48
A- A A+

Η Αυστραλία είναι πλέον η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αφού ξεπέρασε το όριο των 400 κρουσμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Oι αρχές ανακοίνωσαν ότι δόθηκε σήμερα εντέλει άδεια να αποβιβαστούν στη στεριά οι περίπου 2.000 επιβαίνοντες στο επιβατικό πλοίο Pacific Dawn.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πέρασε σήμερα από τα 302 στα 401, καθιστώντας την Αυστραλία την τέταρτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί περισσότερο από τη νέα γρίπη, μετά τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον δήλωσε ότι κάθε ώρα γίνεται και νέα αποτίμηση της κατάστασης και ότι μπορεί να ενισχυθούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Στη χώρα έχουν κλείσει συνολικά 14 σχολεία και 5.000 μάσκες έχουν αποσταλεί στην πολιτεία της Βικτόρια, η οποία έχει 306 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Παράλληλα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δόθηκε σήμερα εντέλει άδεια να αποβιβαστούν στη στεριά οι περίπου 2.000 επιβαίνοντες στο επιβατικό πλοίο Pacific Dawn.

Ο ιός Α (Η1Ν1) έχει προσβάλει 15.510 ανθρώπους σε 53 χώρες και έχει προκαλέσει το θάνατο 99, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή