Οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στο naftemporiki.gr

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 16:18
UPD:18:26
A- A A+

Οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν στο naftemporiki.gr για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, το μήνυμα της κάλπης και το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου.

Νίκος Χουντής: Στο πρώτο φιλί κλείνεις τα μάτια, στην πρώτη ψήφο μην τα κλείσεις…

Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην όλη δομή των θεσμών της Ε.Ε., τα παραδείγματα των προηγούμενων ευρωβουλευτών, όπως των Αλ. Αλαβάνου, Δ. Παπαδημούλη, Μ. Παπαγιαννάκη, έχουν αποδείξει ότι ένας Έλληνας ευρωβουλευτής της Αριστεράς μπορεί να αναδείξει πολλά πράγματα στην επιφάνεια, εκτιμά σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Προτεραιότητα, τονίζει, είναι να «φρενάρουμε» τα μέτρα κατά των εργαζομένων.

NAFTEMPORIKI.GR

Τι λέει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική. «Να πρωτοστατήσει το Ευρωκοινοβούλιο».

Μήνυμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες: «Αυτοί που θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε και ιδιαίτερα οι νέοι … Αποχή στις 7 Ιουνίου σημαίνει αποχή από κάθε προσπάθεια να παλέψεις».

Νίκη Τζαβέλλα: Η Ε.Ε. να αναλάβει την προστασία των νοτίων συνόρων της

Το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει για το νέο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης στον πλανήτη … έχουμε μπροστά μας μία ιστορική πενταετία, υπογραμμίζει από την πλευρά της, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Νίκη Τζαβέλλα.

NAFTEMPORIKI.GR

Πρόταση να αναλάβει η Ε.Ε. την προστασία των νοτίων συνόρων της έναντι της λαθρομετανάστευσης και ενός κράτους μη μέλους της Ενωσης όπως η Τουρκία. Οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδος, δηλαδή των νοτίων συνόρων της Ευρώπης να μετακυληθούν στην Ε.Ε., υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Όταν ψηφίζεις για την Ευρώπη, ψηφίζεις για την Ελλάδα. Το 80% των αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο αφορούν τη ζωή μας εδώ», σημειώνει η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή