«Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στους συμβασιούχους από το ΠΑΣΟΚ»

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 16:59
A- A A+

«O κ. Παπανδρέου και στο τόσο ευαίσθητο θέμα των συμβασιούχων του δημόσιου τομέα, ξεχνά το παρελθόν του κόμματός του και υπόσχεται πράγματα, που γνωρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας σε σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου σε πρωινή συνέντευξή του στο mega τόνισε ότι θα ακολουθήσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπουν πως όσοι συμβασιούχοι εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες πρέπει να μπουν μόνιμα στο Δημόσιο. «Πρέπει -τόνισε- να τελειώσουν και οι λογικές ότι με το μπλοκάκι μπορούμε ουσιαστικά να έχουμε μία άτυπη μορφή εργασιακής σχέσης, η λογική της ενοικίασης εργαζομένων, της ανασφάλιστης εργασίας, των υπερωριών που δεν πληρώνονται».

«Πριν απ’ όλα, ο κ. Παπανδρέου "ξέχασε" ν’ απολογηθεί για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των συμβασιούχων και ιδίως για το προεδρικό διάταγμα Ρέππα, το οποίο οδήγησε στο να μη γίνει ούτε μία σύμβαση αορίστου χρόνου και μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα στην Ε.Ε., όπως ευθέως προκύπτει και από την πρόσφατη σχετική απόφαση του Δ.Ε.Κ.», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Επίσης, ο κ. Παπανδρέου πάλι "ξέχασε" ν’ αναγνωρίσει ότι με το π.δ. 164/2004 της κυβέρνησης Καραμανλή μετατράπηκαν περίπου 33.000 συμβάσεις σε αορίστου χρόνου».

Σχετικά με την αναφορά του κ. Παπανδρέου στο θέμα της μοριοδότησης των συμβασιούχων, ο ΥΠΕΣ υπογράμμισε πως ο πρόεδρος του Κινήματος «και πάλι "ξεχνά" ότι το θέμα αυτό, το οποίο αγνόησαν επιδεικτικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι πλήρως ρυθμισμένο και μάλιστα με την πιο ισχυρή και γενικευμένη μοριοδότηση, που μπορεί θεσμικώς να κατοχυρωθεί».

Καταλήγοντας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Ο κ. Παπανδρέου κάτι ψέλλισε για μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο. Μπορεί να γίνει σαφέστερος και να εξηγήσει πώς εννοεί αυτή τη μονιμοποίηση σήμερα και γιατί τώρα ανακαλύπτει μεθόδους μονιμοποίησης που "ξέχασαν" οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προ του 2004;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή