Γ. Παπανδρέου: Η ΝΔ συγκαλύπτει συστηματικά τις ανομίες

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 19:34
A- A A+

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για «συστηματική συγκάλυψη ανομιών» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας πως το κυβερνών κόμμα είναι σε ομηρία. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, τόνισε για άλλη μία φορά πως ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε.

Πιο αναλυτικά ερωτηθείς για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens και συγκεκριμένα για τις συλλήψεις μελών της οικογένειας του φυγόδικου κατηγορουμένου Χρήστου Καραβέλα, καταφέρθηκε κατά του κυβερνώντος κόμματος: «Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα. Ο πρωθυπουργός παραγράφει αδικήματα, κατηγορουμενοι έχουν αποδράσει, αλληλοκατηγορουνται υπουργοί για τις ευθυνες τους που δεν έχουν αναλάβει και την πληρώνουν οι κόρες του κ. Καραβέλα, πληρώνουν το αδίκημα άλλου μέλους οικογένειας, ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν γίνονται αυτά».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υπόθεση, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συγκαλύπτει συστηματικά τις ανομίες, ενώ ερωτηθείς για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε απαράδεκτο «να σπιλώντεται το δικαστικό σώμα από μερικούς που δουλευουν σαν να είναι εντεταλμένοι της κυβερνώσας παράταξης». Πρόσθεσε μάλιστα πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολιτη στην πολιτεία και ειδικότερα στη Δικαιοσύνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με την εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως αν χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει εκλογές.

Επίσης, δεσμεύετηκε για περικοπές στις αμοιβές των λεγόμενων golden boys.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή