«Υπόθεση» το ενδεχόμενο έκρηξης στο Airbus

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 05:50
A- A A+

Ο εντοπισμός κηλίδων καυσίμων στον ωκεανό μπορεί να αποκλείει την πιθανότητα να έγινε έκρηξη στο αεροσκάφος της Air France που συνετρίβη στον Ατλαντικό, δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας της Βραζιλίας, Νέλσον Ζομπίμ.

«Η παρουσία πετρελαιοκηλίδων οδηγεί στον αποκλεισμό του ενδεχομένου να ξέσπασε φωτιά ή να έγινε έκρηξη, αλλά αυτό δεν είναι παρά μία υπόθεση», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ¶μυνας της Βραζιλίας.

Η εξαφάνιση του αεροπλάνου Airbus 330, με 228 επιβαίνοντες, καθώς πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό εξακολουθεί να μην έχει εξήγηση, παρά τις έρευνες που διεξάγονται.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, ο Βραζιλιάνος υπουργός δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, τα συνεργεία που συμμετέχουν στις έρευνες εντόπισαν συντρίμμια από το αεροπλάνο που έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 90 χιλιομέτρων στον ωκεανό, κάτι που -σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις - ενισχύσει το σενάριο να έγινε έκρηξη στον αέρα.

Ο Νέλσον Ζομπίμ στη συνέντευξη Τύπου στη Μπραζίλια ανέφερε επίσης ότι «δεν έχουν ανασυρθεί θύματα, ούτε υπάρχει ένδειξη για επιζώντες» από το δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή