Ελ Σαλβαδόρ: Ερευνες για το σχέδιο δολοφονίας του Ούγο Τσάβες

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 08:12
A- A A+

Η νέα κυβέρνηση στο Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα ερευνήσει τις πληροφορίες κατά τις οποίες υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, εξ αιτίας του οποίου απουσίασε από την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του προέδρου Μαουρίτσιο Φούνες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ουμπέρτο Σεντένο, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Σαλβαδόρ.

«Δεν αμφιβάλλουμε ότι οι αρχές που ανέλαβαν καθήκοντα την 1η Ιουνίου θα ερευνήσουν όσα ανέφερε ο πρόεδρος Τσάβες περί σχεδίου να γίνει απόπειρα κατά της ζωής του», είπε ο Σεντένο.

Ο Τσάβες είπε την Τρίτη ότι έλαβε «εξαιρετικά ακριβείς» πληροφορίες περί απόπειρας εναντίον του ιδίου και του ομολόγου του της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα από ανθρώπους που θέλουν να προβούν σε «πραξικόπημα στη Βενεζουέλα», διευκρινίζοντας πως ασφαλώς «δεν κατηγορώ την κυβέρνηση [του Σαλβαδόρ] και πολύ περισσότερο τον φίλο μου πρόεδρο Φούνες».

Σύμφωνα με τον Τσάβες, οι συνωμότες σχεδίαζαν να εκτοξεύσουν πυραύλους εδάφους-αέρος εναντίον του αεροσκάφους με το οποίο θα έφθανε στο Σαν Σαλβαδόρ και για το σκοπό αυτό «είχαν φθάσει στη χώρα πριν δύο εβδομάδες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή