Μεξικό: 40 χρόνια φυλάκιση σε λαθρέμπορο ναρκωτικών

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 09:18
A- A A+

Καταδικάστηκε χθες σε ποινή κάθειρξης 40 ετών ο περιβόητος λαθρέμπορος ναρκωτικών Ραφαέλ Κάρο Κιντέρογια πολλαπλές δολοφονίες, περιλαμβανομένης και της εκτέλεσης ενός πράκτορα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών το 1985, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Κάρο Κιντέρο καταδικάστηκε μαζί με έναν ακόμη λαθρέμπορο ναρκωτικών, τον Ερνέστο Φονσέκα, και για την απαγωγή, το βασανισμό και την δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1985, του Ενρίκε "Κίκι" Καμαρένα, πρώην πεζοναύτη και μυστικού πράκτορα της DEA. Η δολοφονία είχε προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μεξικού.

Ο διαβόητος «νονός» της εποχής εκείνης είχε προκαλέσει αίσθηση μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 1985, όταν πρότεινε στην κυβέρνηση του Μεξικού να αποπληρώσει το... εξωτερικό χρέος της χώρας.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τους Κάρο Κιντέρο και Φονσέκα επέσυραν ποινές έως 199 και 150 ετών κάθειρξης αντίστοιχα, ωστόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο Χαλίσκο περιόρισε την ποινή στα 40 έτη, που είναι η μέγιστη βάσει της νομοθεσίας που ίσχυε το 1985.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή