ΗΠΑ: Στις αφρικανικές ακτές τα συντρίμμια του Airbus

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 09:26
A- A A+

Αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τα ρεύματα στην περιοχή του Ατλαντικού, κοντά στη Βραζιλία, όπου τη Δευτέρα κατέπεσε και συνετρίβη, κατά τα φαινόμενα, το αεροσκάφος της Air France, ενδέχεται να προκαλέσουν την μετακίνηση των μικρών σε μέγεθος συντριμμιών του αεροσκάφους προς τις δυτικές ακτές της Αφρικής μέσα σε μία εβδομάδα.

Η AccuWeather, εθνική μετεωρολογική υπηρεσία με έδρα την Πενσιλβάνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, ότι βασίζει την πρόβλεψή της στη μέση ταχύτητα των επικρατούντων ρευμάτων του ωκεανού, που είναι περίπου 8 χιλιόμετρα την ώρα.

Με την προϋπόθεση ότι αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν σταθερές, θα χρειαστεί περίπου μία εβδομάδα για τα όποια επιπλέοντα συντρίμμια να φθάσουν στις αφρικανικές ακτές, ανακοίνωσε η AccuWeather.

Η πτήση 447 της Air France, με 228 επιβαίνοντες, προερχόμενη από το Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι, χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς την Δευτέρα, περίπου 1.200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

Αξιωματούχοι του βραζιλιάνικου στρατού έχουν επιβεβαιώσει ότι στην περιοχή εντοπίστηκαν να επιπλέουν συντρίμμια του Airbus 330-200.

Η AccuWeather ανακοίνωσε ότι στην περιοχή, αυτή την εποχή, το σκηνικό του καιρού συνθέτουν ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, και ότι αυτά τα φαινόμενα «επαναλαμβάνονται τακτικά» καθώς πλησιάζει η εποχή των κυκλώνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή