Κάλυψη Κ. Καραμανλή στην Ντ. Μπακογιάννη

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 10:40
UPD:12:24
A- A A+

Κάλυψη στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα της διαφυγής του Χρ. Καραβέλα και της διαβίβασης του περίφημου τηλεγραφήματος από την Ουρουγουάη, παρείχε σήμερα ο πρωθυπουργός σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για «χρονική ολιγωρία και ατέλεια υπηρεσιακών παραγόντων» στο χειρισμό του τηλεγραφήματος της ελληνικής πρεσβείας στην Ουρουγουάη για τις κινήσεις Καραβέλα και τη διαβίβαση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά όπως είπε, δεν υπήρξε πολιτικό κίνητρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται υπηρεσιακή καθυστέρηση, παρατήρησε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπήρξε κίνητρο.

Αναφερόμενος προσωπικά στην υπουργό Εξωτερικών και με αφορμή τη δήλωσή της ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί για τους χειρισμούς στην υπόθεση Καραβέλα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «πολιτική ευθύνη σημαίνει δεν κρύβομαι πίσω από γεγονότα ή πρόσωπα». «Αν οι πρωθυπουργοί έκαναν αλλαγές για τέτοια θέματα δεν θα ήταν κανείς όρθιος», παρατήρησε.

«H πολιτική ζωή δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε ατέρμονη σκανδαλολογία… Όλες οι υποθέσεις διερευνώνται, και πιστεύω πως θα αποδοθούν ευθύνες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ενώ σε ερώτηση για την εύθραυστη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, διεμήνυσε πως δεν είναι ευάλωτος σε κανέναν εκβιασμό. «Εκβιασμό στα 53 μου χρόνια δεν δέχθηκα ποτέ και από κανέναν είτε εντός είτε εκτός κόμματος», τόνισε.

Δεν μπορείς να πας εκλογές παρά μόνον αν η χώρα λύσει τα προβλήματα, όχι για κάποιον άλλο λόγο, σημείωσε ο πρωθυπουργός και γενικότερα για τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είπε ότι δεν βλέπει σύντομα εθνικές εκλογές, και σίγουρα δεν θα τις προκαλέσει αυτός.

Όσο για την επόμενη μέρα, σε περίπτωση εκλογικής ήττας ο κ. Καραμανλής τόνισε πως όταν δίνεις έναν αγώνα τα δίνεις όλα για τη νίκη. Αναφερόμενος ειδικά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε πως θα το λάβει σοβαρά υπόψη, αλλά όπως είπε, ξέρει ποιο είναι το έργο του και η αποστολή του. Σε ερώτηση εξάλλου με αφορμή τη φράση του «θα μείνω αν με θέλουν», ο Κ. Καραμανλής εξήγησε πως πρόθεσή του είναι να μείνει, «αλλά πρέπει και οι γύρω σου να σε θεωρούν ικανό και άξιο και θέλουν να είσαι δίπλα τους … Θέλω να συνεχίσω να εκπροσωπώ την παράταξη μου» τόνισε.

«Λογοδοτώ μόνο στους πολίτες, στην πολιτική πρέπει να ψάχνεις το δρόμο της υπευθυνότητας», κατέληξε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή