Σύλληψη 20 ατόμων για την υπόθεση Εργκένεκον

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 19:16
A- A A+

Στη σύλληψη 20 ατόμων, τα οποία συνδέονται με την υπόθεση Εργκένεκον, προχώρησε η τουρκική αστυνομία, όπως μετέδωσε το τουρκικό CNN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δέκα εξ αυτών υπηρετούν ως στρατιωτικοί αξιωματικοί. Οπως αναφέρεται, οι συλλήψεις έγιναν σε πέντε διαφορετικές επαρχίες σε όλη τη χώρα, μετά την ανακάλυψη τον Απρίλιο ενός κιβωτίου όπλων έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Οι παραπάνω συλλήψεις αποτελούν μέρος της έρευνας για την υπερεθνικιστική ομάδα γνωστή ως Εργκένεκον, η οποία κατηγορείται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες για να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή και να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν το κυβερνών Κόμμα λόγω της μυστικής ισλαμιστικής του ατζέντας και του στόχου του να γίνει η Τουρκία το πρώτο μουσουλμανικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 140 άτομα δικάζονται ήδη για την υπόθεση αυτή, μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή