Στη Ρωσία η συνάντηση των προέδρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 05:48
A- A A+

Στη Ρωσία συναντήθηκαν χθες οι πρόεδροι της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης στη διαμάχη των δύο χωρών για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρόεδρος, Σερζ Σαρκισιάν συναντήθηκε με τον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ με πρωτοβουλία του Ρώσου ηγέτη, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Η εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ, Ναταλία Τιμάκοβα δήλωσε ότι από τις συνομιλίες δεν προέκυψε κάποια σημαντική πρόοδος. Ωστόσο σημείωσε ότι «το βασικό θέμα ειναι ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία δείχνουν την ετοιμότητά τους για διάλογο».

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μία περιοχή με αρμενικό πληθυσμό που κήρυξε την ανεξαρτησία της από το Αζερμπαϊτζάν μετά από πόλεμο στην αρχή της δεκαετίας του 1990, όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Οι συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας τερματίστηκαν το 1994, με την υπογραφή συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο οι δύο χώρες είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, δεδομένου ότι δεν έχει υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή