Πρώτος στόχος του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία είναι να έρθει η Ευρώπη εδώ και να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
«Πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα για να περιορισθεί η καθημερινή εισροή λαθρομεταναστών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η θέση του κόμματός του είναι η ποσόστωση. «Όσοι δεν μπορούν να απορροφηθούν, πρέπει να επαναπροωθηθούν. Δεν μπορεί η Ελλάδα που βάλλεται και προσβάλλεται καθημερινά να αντέξει ένα τέτοιο μεγάλο φορτίο», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν πρόκειται να επιτρέψει να δοθεί στην ΠΓΔΜ το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του, υπογράμμισε εξάλλου ο κ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, κατηγόρησε του εκπροσώπους των δύο κομμάτων ότι μαλώνουν όχι για το ποιος έκλεψε περισσότερα, αλλά για το ποιος έκλεψε καλύτερα.
«Δεν αντέχουμε δύο εκατομμύρια μετανάστες. Εδώ και τώρα να βάλουμε ποσόστωση. Να καθαρίσουμε τον τόπο. Να πάρουμε πίσω τα πάρκα μας, τις πλατείες μας, τις γειτονιές μας», παρατήρησε για το θέμα των λαθρομεταναστών.
«Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μουσουλμανική χώρα», υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως δέχεται να ανοίξουν όλα τα τζαμιά στην Ελλάδα με τον όρο ότι η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ναός της Ορθοδοξίας.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καρατζαφέρη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει ως εξής:
ΕΡ:Κύριε Πρόεδρε, τι διακυβεύεται σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές;
ΑΠ: Καταρχάς, νομίζω ότι το θέμα είναι σοβαρότερο απ’ ό,τι πιστεύουμε όλοι μας. Το 67-68% των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή του Έλληνα πολίτη παίρνονται στην Ευρώπη. ¶ρα, λοιπόν, πρέπει να προσέξουμε πολύ ποιούς θα στείλουμε επάνω, να μπορούν να σηκώνουν ανάστημα, να μπορούν να συνομιλούν μ’ αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Αυτή είναι η γνωστή παρέα του Τρισέ, του Μπαρόζο, του Αλμούνια και όλων αυτών που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας.
ΕΡ: Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιούσε;
ΑΠ: Εμείς προσπαθούμε? Προσπαθούμε σοβαρά μέσα στο Κοινοβούλιο. Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι πρώτη σε παρουσίες, πρώτη σε προσφορά και πρώτη στην ολομέλεια. Οργώνουμε την Ελλάδα και διεκδικούμε μια ψήφο παραπάνω απ’ ότι είχαμε πάρει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι ο λαός θα μας τη δώσει και εμείς θα είμαστε ευγνώμονες για κάτι καλύτερο. Δεν υιοθετούμε βερμπαλισμούς για διψήφια νούμερα γιατί συνήθως αυτοί οδηγούν σε κακά αποτελέσματα
ΕΡ: Η επιλογή της κας Νίκης Τζαβέλλα ήταν μια έκπληξη. Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή, με δεδομένο το παρελθόν και την ιστορία της;
ΑΠ: Η κα Τζαβέλλα ήταν επιθυμητή από όλα τα κόμματα. Το ότι κατόρθωσα να την πάρω εγώ φαντάζει ως έκπληξη. Είναι σαν να θέλει να πάρει κάποιον παίκτη ο Παναθηναϊκός και να τον παίρνει ο Πανιώνιος? Η κα Τζαβέλλα έχει πολλές και σοβαρές περγαμηνές, τις οποίες εγώ θα αξιοποιήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΕΡ: Θα υπάρξουν εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές; Τι πιστεύετε ότι θα γίνει;
ΑΠ: Οι εκλογές αυτές δίνουν την ευκαιρία στον Ελληνικό λαό να βάλει την ταφόπλακα στην πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο. Καιρός να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Ο λαός βλέπει τα τζάκια που πλησιάζουν απειλητικά, βλέπει τα σκάνδαλα από το ένα ή το άλλο κόμμα. Πρέπει λοιπόν ο Ελληνικός λαός να σκεφτεί ώριμα και να προχωρήσει σε μια σύνθετη πολιτική ζωή, όπως στις περισσότερες Ευρωπαϊκές και πολιτικά πολιτισμένες χώρες.
ΕΡ: Μετά τις Ευρωεκλογές και το όποιο αποτέλεσμα εκτιμάτε ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι μια λύση για τη διέξοδο απ’ την κρίση;
ΑΠ: Όχι, δε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα. Για να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση χρειάζονται πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις τις οποίες και δεν αντέχει η χώρα. Αυτή η μανία που διακατέχει τον κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να γίνει οδηγός για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Όχι μόνο εκλογές για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων. Πρέπει κάποιος να σκεφτεί και την πατρίδα και εμείς σκεφτόμαστε σοβαρά για την πατρίδα.
ΕΡ: Αντέχει πιστεύετε η κυβέρνηση να βγάλει τη τετραετία δεδομένης της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας;
ΑΠ: Όχι. Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε κουρασμένος και όταν κάθε μέρα φορτώνονται και νέα φορτία η κόπωση αυτή στο τέλος θα αποβεί εντελώς αρνητική. Κάθε μέρα έχουμε και σκάνδαλα. Οι χειρισμοί οι οποίοι γίνονται κάθε μέρα είναι και χειρότεροι. Πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Καραμανλής θα δεινοπαθήσει την πρώτη μέρα που θα ανοίξει ξανά τη Βουλή. Την έκλεισε με ένα άκομψο και προκλητικό τρόπο και θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα κυβερνήσει 6 μήνες χωρίς τη Βουλή ανοικτή και τον Οκτώβριο, όπως λένε τα παπαγαλάκια, θα κάνει εκλογές. Εγώ θέλω να ανοίξει η Βουλή για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που αφήσαμε στη μέση. Να εξετασθεί που πήγαν οι μίζες της Siemens. Να εξετασθεί η εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ και κάποιων Υπουργών. Και τα δύο κόμματα δεν θέλουν να χυθεί άπλετο φως και να φωτισθούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου. Αυτό που έγινε με τους μάρτυρες είναι προσβλητικό. Όλοι οι θεσμοί ευτελίζονται και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν Υπουργοί και Δικαιοσύνη είναι προσβλητικός για τη Δημοκρατία.
ΕΡ: Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο;
ΑΠ: Οι προτεραιότητές μας είναι συγκεκριμένες. Την προηγούμενη πενταετία πετύχαμε να καθυστερήσουμε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και να μη δοθεί στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία. Τώρα, ο πρώτος μας στόχος είναι να έρθει η Ευρώπη εδώ και να αναλάβει την ευθύνη των συνόρων. Γιατί να φοβόμαστε να επεκτείνουμε τα σύνορά μας στα 12 μίλια , όπως προβλέπει το Δίκαιο της θαλάσσης, λόγω του casus belli; Πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα για να περιορισθεί η καθημερινή εισροή λαθρομεταναστών. Η θέση μας είναι η ποσόστωση. Όσοι δεν μπορούν να απορροφηθούν πρέπει να επαναπροωθηθούν. Δεν μπορεί η Ελλάδα που βάλλεται και προσβάλλεται καθημερινά να αντέξει ένα τέτοιο μεγάλο φορτίο. Ας πάνε οι πολιτικοί να μείνουν έστω και μία εβδομάδα στον Αγ. Παντελεήμονα ή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για να βιώσουν το πρόβλημα. Αν η Ευρώπη πεισθεί και αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων δεν θα χρειασθεί να δίνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη στους εξοπλισμούς και μετά να εκβιαζόμαστε με επιτήρηση και μέτρα. Ο στόχος μας είναι να βάλουμε την Ευρώπη ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τουρκίας και τις ανάγκες της Ελλάδας.
ΕΡ: Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα και στο Σκοπιανό και στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Οι δικές σας απόψεις ποιες είναι;
ΑΠ: Εμείς δεν θέλουμε την Τουρκία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί μελέτησαν και οικειοποιήθηκαν τις απόψεις μας για την Τουρκία, δηλαδή μια ειδική, χαλαρή σχέση, αλλά όχι πλήρη ένταξη. Αν η Τουρκία μπει στην ΕΕ θα έχει 99 βουλευτές και εμείς 18. Θα παίρνει όποια απόφαση θέλει. Αν η Τουρκία μπει στην ΕΕ, τι θα την εμποδίσει να εποικήσει τα νησιά του Αιγαίου; Είναι κάτι που δεν το αντέχει η Ελλάδα, κάτι σαν τον Πολωνό υδραυλικό στο Παρίσι. Πως θα μπει στην Ε.Ε μια χώρα η οποία μας υποβλέπει και διεκπεραιώνει στα Ελληνικά νησιά λαθρομετανάστες με πολεμικά της πλοία; Είμαστε το μόνο κόμμα που φωνάζουμε και ας το ακούσουν αυτό οι ακρίτες μας. Η κυβέρνηση Καραμανλή έβαλε ένα κολοβό βέτο για το πρόθεμα όχι για το όνομα Μακεδονία. Αυτό το έχει εκχωρήσει. Εμείς λέμε ότι αυτό το όνομα με την Ιστορία των 2.500 χρόνων δεν έχει δικαίωμα να το εκχωρήσει κανείς. Η εγγύηση που δίνει ο ΛΑΟΣ είναι ότι όσο είμαστε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια των Αμερικανών για την περιοχή.