Βρετανία: Κραυγές διασημοτήτων για την προστασία του τόνου

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 14:01
A- A A+

Διάσημοι ηθοποιοί, αστέρες της ποπ, μοντέλα και κοσμικά πρόσωπα της Βρετανίας ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στην περίφημη αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων Nobu του Λονδίνου που σερβίρει πιάτα με τόνο του Ατλαντικού.

Η Σιένα Μίλερ, η Σαρλίζ Θερόν, η Τζεμάιμα καν, ο Στινγκ και η σύζυγός του Τρούντι Στάιλερ είναι μερικές από τις 31 διασημότητες που προσυπογράφουν την επιστολή διαμαρτυρίας προς το παγκόσμιας φήμης Nobu ζητώντας να μην περιλαμβάνει το απειλούμενο είδος της Μεσογείου στο μενού του, ώστε να μπορούν να δειπνούν με «καθαρή συνείδηση».

Την κίνηση διαμαρτυρίας υποστηρίζουν, επίσης, το γνωστό μοντέλο Ελ Μακφέρσον και οι ηθοποιοί Αλίσια Σιλβερστόουν και Γούντι Χάρλεσον.

Με ανακοίνωσή του, η πασίγνωστη αλυσίδα διευκρίνισε ότι «τα εστιατόρια Nobu πάντοτε λάμβαναν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν τον τόνο του Ατλαντικού και την περιβαλλοντική απειλή που αντιμετωπίζει. Η κατανάλωση του συγκεκριμένου ψαριού αποτελεί πολιτιστική παράδοση στην Ιαπωνία και η ζήτηση για αυτό παραμένει εξαιρετικά υψηλή σε όλα τα εστιατόριά μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι η Greenpeace έχει ζητήσει να διευκρινίζεται ότι τα συγκεκριμένα πιάτα παρασκευάζονται με τον τόνο του Ατλαντικού και ότι η αλυσίδα σκέφτεται σοβαρά να προσφέρει εναλλακτικά τόνο ιχθυοτροφείου από την Αυστραλία.

Πηγή: The Independent

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή