Εξηγήσεις ζητούνται από την Ολλανδία για τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 15:17
A- A A+

Εξηγήσεις ζητεί η Κομισιόν από την Ολλανδία για τη δημοσιοποίηση την Πέμπτη το βράδυ των πρώτων αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

«Είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα δώσουμε τις εξηγήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

«Όταν γίνονται εκλογές εκτιμάμε ότι οι εκλογείς έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν γρήγορα τα αποτελέσματα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως «δεν τίθεται θέμα για επίσημα αποτελέσματα αλλά για προσωρινά και μη πλήρη.

Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα μαζί με τη Βρετανία όπου διεξήχθη ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές. Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα δημοσιοποιήθηκε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) και αργότερα ακολούθησαν τα προσωρινά αποτελέσματα επί του 92,1% των καταμετρημένων ψήφων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθύμισε χθες στις χώρες της ΕΕ ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από τις ευρωεκλογές, πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας το βράδυ της Κυριακής.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2004, η Ολλανδία είχε δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα πριν από το τέλος της ψηφοφορίας χωρίς κυρώσεις από της Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή