ΗΠΑ: Πρωτοβουλία «Living Cities» για βιώσιμες πόλεις

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 15:23
A- A A+

Σημαντικά μεγαλύτερη απήχηση έχουν σήμερα στο κοινό οι τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης, γεγονός που εν μέρει οφείλεται στην κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία εξαγγέλλει τη δημιουργία «πράσινων» θέσεων εργασίας και υπόσχεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στον κλάδο της ενέργειας.

Σε αυτούς τους τόνους κινήθηκαν οι επιχειρηματίες, ειδικοί και κρατικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Harvard Kennedy School των ΗΠΑ για να συζητήσουν τρόπους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Living Cities, ενός συνασπισμού των 21 παγκόσμιων ιδρυμάτων και πιστωτικών ιδρυμάτων για τη βελτίωση των πόλεων. Στόχος της πρωτοβουλίας «Green Boot Camp» είναι η ανάπτυξη των σωστών στρατηγικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν στο κόστος, το μέγεθος της εργατικής δύναμης και την τεχνογνωσία.

Σύμφωνα με το Living Cities, η οικοδόμηση φτηνότερων και ενεργειακά αποδοτικότερων κατοικιών και εμπορικών κτηρίων μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 500 μεγατόνους, καθώς και σε αύξηση των πράσινων θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα, για κάθε εκατομμύριο δολάρια που επενδύεται στην δομική ενεργειακή απόδοση δημιουργούνται περίπου 22 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Apollo Alliance.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή