Ευρωεκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα

Στο 47,37% η αποχή
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009 12:18
UPD:14:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Στις 4,36 μονάδες διαμορφώθηκε η διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών, τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ έλαβε 36,65% (1.878.765 ψήφοι), έναντι ποσοστού 32,29% (1.655.538 ψήφοι) που συγκέντρωσε η ΝΔ.

O υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος ανακοινώνει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

O υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος ανακοινώνει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,35% (428.233 ψήφοι), ο ΛΑΟΣ με 7,15% (366.586 ψήφοι), ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,70% (240.881 ψήφοι) και οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 3,49% (178.953 ψήφοι).

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο ρεκόρ του 47,37%.

Με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα, από 8 ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, από 2 το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

Οι 22 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι εξής:

ΠΑΣΟΚ:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Συλβάνα Ράπτη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

ΝΔ:

Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Τσουκαλάς.

ΚΚΕ:

Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας

ΛΑΟΣ:

Νίκη Τζαβέλλα και Θανάσης Πλεύρης

ΣΥΡΙΖΑ:

Νίκος Χουντής και

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ:

Μιχάλης Τρεμόπουλος

Ν.Δ.: «Οι ψηφοφόροι δεν έφυγαν, έστειλαν μήνυμα»

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την αποχή από τις ευρωεκλογές ο υπουργός Εσωτερικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα τελικά αποτελέσματα και σημείωσε πως «το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που απείχαν ήταν οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Δεν έφυγαν από τη ΝΔ μας έστειλαν το μήνυμα ότι πρέπει να δουλέψουμε πιο γρήγορα».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη απολύτως ομαλά, ότι η μετάδοση των αποτελεσμάτων ήταν ταχύτερη από κάθε άλλη φορά και ότι οι πολίτες δεν ταλαιπωρήθηκαν για να ενημερωθούν πού ψηφίζουν, καθώς υπήρχε άριστη ενημέρωση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή