ΚΚΕ: Πλήγμα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2009 19:30
UPD:22:00
A- A A+

Για την «πιο σύνθετη και σκληρή εκλογική μάχη για το ευρωκοινοβούλιο της τελευταίας 25ετίας», κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ «κρίνεται θετικό», ενώ επισημαίνεται ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα και οι γενικότερες συνθήκες απαιτούν ανάπτυξη της επαγρύπνησης στο έπακρο».

Σε επίθεση «που εκπονήθηκε στους κόλπους του συστήματος, στο διάστημα 2007-2009 ως και τις παραμονές των εκλογών, με στόχο την εκλογική και πολιτική ήττα του και την εκτόπισή του από την τρίτη θέση» αποδίδει τη μειωμένη δυναμική του το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρεται, «το ΚΚΕ αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες, ανέδειξε την εμπειρία και την αντοχή του. Απέτρεψε ως ένα βαθμό να διοχετευθεί η ψήφος αντίστασης και αντεπίθεσης σε κόμματα ανώδυνης διαμαρτυρίας που η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της ευνοούν ως αναχώματα στο ριζοσπαστισμό».

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζεται ότι «δέχθηκαν πλήγματα, γεγονός που διαπιστώνεται από το συνολικό άθροισμά τους σε ψήφους, σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρη αποχή».

Η αποχή εκφράζει, επίσης, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «διαμαρτυρία και απογοήτευση για την πολιτική της ΕΕ, αλλά και πνεύμα αναδίπλωσης και συμβιβασμού εξ αιτίας της επίδρασης της μοιρολατρίας, της αντίληψης ότι ο αγώνας δεν φέρνει αποτελέσματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή