Έρχεται η νέα έκδοση iPhone 3.0

Στις 17 Ιουνίου
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 12:20
UPD:12:30
A- A A+

Στις 17 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση iPhone 3.0 του λειτουργικού συστήματος για τις συσκευές iPhone και θα δοθεί ως δωρεάν αναβάθμιση στους ήδη κατόχους smartphones της Αpple.

Οι βελτιώσεις στο νέο λειτουργικό περιλαμβάνουν το φωνητικό χειρισμό της συσκευής, το «κατέβασμα» νοικιασμένων βίντεο και την προσθήκη νέων γλωσσών, όπως τα ελληνικά, τα αραβικά, τα κορεατικά και τα εβραϊκά. Η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας σημαίνει ότι οι Έλληνες χρήστες πλέον θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να στέλνουν μηνύματα στη γλώσσα τους.

REUTERS

Υπάρχει ακόμα η νέα δυνατότητα «Βρες το iPhone μου», που επιτρέπει στους κατόχους να χρησιμοποιούν την επί πληρωμή online υπηρεσία Mobile Me της Apple για να εντοπίζουν την χαμένη ή κλεμμένη συσκευή τους, καθώς δείχνει στον χρήστη πάνω σε ένα χάρτη που βρίσκεται η συσκευή. Η ίδια υπηρεσία επίσης επιτρέπει στους κατόχους να σβήνουν από μακριά όλα τα δεδομένα της συσκευής τους που έχει χαθεί ή κλαπεί.

«Αν ήμουν η Sony, θα έμενα άγρυπνος», δήλωσε ο αναλυτής της Σίλικον Βάλεϊ Ρομπ Έντερλε, εκτιμώντας ότι το νέο iPhone αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τη φορητή κονσόλα παιγνιδιών PSP.

Η Apple ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πουλήσει πάνω από 40 εκατ. συσκευές iPhone και iPod Touch, τα οποία ουσιαστικά είναι iPhone χωρίς τις δυνατότητες κινητού τηλεφώνου. Οι πωλήσεις εφαρμογών για αυτές τις συσκευές ξεπέρασαν το 1 δισ.

Εξάλλου, απαντώντας άμεσα στην πρόκληση του νέου ανταγωνιστικού μοντέλου Pre της Palm, που ανακοινώθηκε προ ημερών, η Apple, όπως αναμενόταν, παρουσίασε ένα νέο ταχύτερο μοντέλο iPhone, το iPhone 3GS, που διαθέτει βιντεοκάμερα και φωνητικές δυνατότητες. Παράλληλα, μείωσε δραστικά την τιμή του προηγούμενου μοντέλου iPhone 3G στα 99 δολάρια από τα 199 δολ. που κόστιζε μέχρι τώρα, αλλά και θα κοστίζει το ανταγωνιστικό Palm Pre.

Το νέο iPhone 3GS ελέγχεται με τη φωνή και απαντά στον χρήστη σε σχέση με τη μουσική που παίζει! Επίσης έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (πέντε ώρες ομιλίας και εννιά ώρες ασύρματης πλοήγησης στο Ίντερνετ) και αναβαθμισμένη φωτογραφική κάμερα στα 3 megapixels (από 2 πριν).

Είναι το πρώτο μοντέλο με δυνατότητα λήψης βίντεο και θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουνίου στην αγορά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και σε άλλες χώρες. Η έκδοση με μνήμη 16 gigabyte θα κοστίζει 199 δολάρια, ενώ η μεγαλύτερη, με μνήμη 32 gigabyte, θα κοστίζει 299 δολάρια.

Σχετική απογοήτευση, από την άλλη, προκάλεσε η ανακοίνωση ότι το νέο λειτουργικό σύστημα Snow Leopard της Apple για υπολογιστές δεν θα είναι διαθέσιμο πριν το Σεπτέμβριο και ότι οι χρήστες της προηγούμενης έκδοσης θα πρέπει να πληρώνουν 29 δολάρια για την αναβάθμισή τους.

Επίσης η Apple παρουσίασε μια αναβαθμισμένη σειρά φορητών MacBooks, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, ενώ μείωσε και τις τιμές των φορητών υπολογιστών της, που θεωρούνταν σχετικά ακριβοί σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Τα βελτιωμένα MacBooks -με σκληρό δίσκο ως 500 gigabytes- έχουν μια γκάμα τιμών από 1.199 (αφορά ένα νέο MacBook Pro 13 ιντσών) έως 2.299 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή