ΠΑΣΟΚ: Αποσπασματικά μέτρα για τη θητεία υπό το βάρος της ήττας

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 14:45
A- A A+

«Η ΝΔ, για μικροκομματικούς λόγους, χρησιμοποιεί το ευαίσθητο θέμα της θητείας προσδοκώντας κομματικά οφέλη, και αδιαφορεί για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα της χώρας», παρατήρησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής ¶μυνας, Βάσω Παπανδρέου, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού ¶μυνας για μείωση της στρατιωτικής θητείας

«Η κυβέρνηση», υπογράμμισε η κ. Παπανδρέου, «υπό το κράτος της χθεσινής μεγάλης ήττας της, εξήγγειλε εσπευσμένα και αποσπασματικά μέτρα για τη θητεία των νέων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χωρίς μελέτες, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να έχουν προχωρήσει στην αναγκαία αναδιάρθρωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατάργηση μονάδων και την συγκέντρωση των δυνάμεων, την ηλεκτρονική φύλαξη των στρατοπέδων, την σημαντική αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών και την βελτίωση της εκπαίδευσης, προϋποθέσεις απαραίτητες, εξαγγέλλουν μείωση της θητείας, παρά τις αντιρρήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας».

Όπως επεσήμανε η κ. Παπανδρέου, «όλες οι μειώσεις θητείας μέχρι τώρα έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με σχέδιο και προγραμματισμό, χωρίς να υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η άμυνα της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή