Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την οικονομία

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 19:52
UPD:20:35
A- A A+

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% μέχρι το 2010, είναι ανέφικτος και και δεν πρέπει να γίνει, γιατί αυτό θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου, ανέφερε πως ο κ. Αλμούνια είπε πολύ καθαρά την πρόθεση της κυβέρνησης να πάρει φορολογικά μέτρα και πρόσθεσε πως το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν πρέπει να πέσει στη μέση ελληνική οικογένεια και στα ασθενέστερα στρώματα, «όπως συμβαίνει, δυστυχώς, συνήθως, με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Απαντώντας ο κ. Αντώναρος, υποστήριξε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου «αποκομμένος από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα ούτε λίγο ούτε πολύ, πρότεινε και σήμερα την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτηρίζοντας την πρότασή αυτή επικίνδυνο πυροτέχνημα. Καταλήγοντας, καταλόγισε εκ νέου ανευθυνότητα στο ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερά το δρόμο της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας.

Ανταπαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ΝΔ «επιμένει να αναφέρεται σε «κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας», όταν γνωρίζει πολύ καλά, πως το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής του Σύμφωνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ώστε να μην υπολογίζονται όλες οι δαπάνες κατά τον ίδιο τρόπο στο έλλειμμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή