ΕΕ: Σύνοδος Υπουργών Υγείας για τη γρίπη

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 20:50
A- A A+

Ο απολογισμός της κατάστασης, οι πρόσφατες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα σχετικά με τη νέα γρίπη ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν σήμερα τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να εξετασθούν οι παράμετροι μιας ενιαίας στρατηγικής για την παραγωγή, αδειοδότηση και διάθεση του σχετικού εμβολίου, βάσει πρότασης την οποία υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η ενδεχόμενη δημιουργία κεντρικού αποθέματος.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάριος Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος στην Ελλάδα και ειδικότερα για την ενίσχυση των μέτρων του εθνικού συστήματος επαγρύπνησης και ετοιμότητας.

Εξετάσθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο κοινής διαπραγμάτευσης για συμφωνία με τη φαρμακοβιομηχανία για την προμήθεια εμβολίων στα κράτη μέλη, τα οποία δεν έχουν ακόμη συνάψει επί μέρους σχετικές συμφωνίες.

Κατά τη διαμόρφωση της ενιαίας στρατηγικής, συμφωνήθηκε, επίσης, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και για τη διασφάλιση της έγκαιρης και επαρκούς παραγωγής του εμβολίου κατά της εποχιακής γρίπης, η οποία, ως γνωστόν, έχει υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από τη νέα γρίπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή