Σε ύφεση η φωτιά στη Ριτσώνα

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 20:45
UPD:22:06
A- A A+

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Καρατζά Τροιζηνίας στην Αργολίδα, ενώ σε ύφεση είναι και το πύρινο μέτωπο στη Ριτσώνα της Εύβοιας.

Η πυρκαγιά στην Αργολίδα εκδηλώθηκε στις 11:00 το πρωί καίγοντας ξερά χόρτα και ελιές. Στο σημείο έσπευσαν 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη.

Η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη στη δασική δύσβατη έκταση της Ριτσώνας, όπου από τις 13.45, 17 οχήματα με 51 πυροσβέστες, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα και επτά αεροσκάφησε έδιναν μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τις οποίες μετέφερε ο αντινομάρχης Εύβοιας Γιάννης Αδάμ μιλώντας στον Flash 96, έχουν καεί γύρω στα 500 στρέμματα πευκοδάσους.

Εν τω μεταξύ, χαμηλή βλάστηση σε δύσβατη δασική περιοχή αποτέφρωσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μεταξύ της ¶νω Κερασιάς και Μακρινίτσας στο Πήλιο. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συμμετείχαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άνδρες, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 16 άτομα. Ρίψεις νερού έκανε και ένα αεροπλάνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή