Μεξικό: Παλιό κλιματιστικό προκάλεσε την πυρκαγιά σε βρεφονηπιακό σταθμό

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 06:18
EPA/PERIODICO EL IMPARCIAL

A- A A+

Από παλιό κλιματιστικό σε αποθήκη προκλήθηκε η πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας σε βρεφονηπιακό σταθμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 44 παιδιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μεξικού, Εδουάρδο Μεδίνα Μόρα.

Οι αρχές εξετάζουν εάν οι ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι η κρατικοί λειτουργοί θα πρέπει να διωχθούν για αμέλεια ή άλλες κατηγορίες μετά την πυρκαγιά που σάρωσε το βρεφονηπιακό σταθμό ABC στην πόλη Ερμοσίγιο την Παρασκευή.

«Η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση ενός κλιματιστικού λόγω της συνεχούς και παρατεταμένης χρήσης του», είπε ο Μεδίνα Μόρα στους δημοσιογράφους.

Όταν λιωμένο αλουμίνιο από το κλιματιστικό ανέφλεξε χαρτιά στο δάπεδο της αποθήκης - που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση στο διοικητικό διαμέρισμα Σονόρα για να αποθηκεύονται πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και έγγραφα - η φωτιά εξαπλώθηκε στα δοκάρια του βιομηχανικού κτηρίου και από εκεί στο βρεφονηπιακό σταθμό, πρόσθεσε.

Ο Μεδίνα Μόρα σημείωσε ότι στην αποθήκη δε βρισκόταν κανείς και οι πόρτες ήταν κλειδωμένες όταν εκδηλώθηκε η φωτιά.

Καθώς καπνός και φλόγες έβγαιναν από το σταθμό, περίοικοι και πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους για να φθάσουν τα βρέφη και τα νήπια στο εσωτερικό του κτηρίου. Μετά την τραγωδία, διατυπώθηκαν ερωτήματα για την έλλειψη εξόδων κινδύνου.

Στο βρεφονηπιακό σταθμό ABC βρίσκονταν πάνω από 140 βρέφη και νήπια όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Ο σταθμός είχε επιθεωρηθεί τον Μάϊο.

Ορισμένα από τα βρέφη και τα νήπια που υπέστησαν τα χειρότερα εγκαύματα έχουν διακομιστεί σε ειδικευμένα νοσοκομεία, περιλαμβανομένου του παιδιατρικού Shriners στο Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή