Αυστραλία: Αναγκαστική προσγείωση Airbus A330-200 της Jetstar

Μετά από πυρκαγιά στο πιλοτήριο
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 07:45
REUTERS /KUAM TV

A- A A+

Aναγκαστική προσγείωση μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο πιλοτήριο πραγματοποίησε αεροσκάφους τύπου Airbus A330-200 της εταιρείας Jetstar της Αυστραλίας που εκτελούσε πτήση από την Οσάκα της Ιαπωνίας στη Χρυσή Ακτή, λίγες ημέρες μετά την αεροπορική τραγωδία που έπληξε την Air France, όταν ένα αεροσκάφος του ιδίου τύπου έπεσε στον Ατλαντικό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με στελέχη της Jetstar, περίπου τέσσερις ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους εκδηλώθηκε φωτιά κοντά σε ένα από τα παράθυρα του πιλοτηρίου, αναγκάζοντας το πλήρωμα να σπεύσει να τη σβήσει και να ζητήσει να προσγειωθεί στο Γκουάμ. Η φωτιά δεν έγινε αισθητή στην καμπίνα των επιβατών και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Οι 203 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση JQ20 ήταν όλοι Ιάπωνες.

Το περιστατικό, το οποίο αφορά ακριβώς το ίδιο μοντέλο αεροσκάφους με εκείνο του γαλλικού αερομεταφορέα που την 1η Ιουνίου κατέπεσε στον Ατλαντικό παρασύροντας 228 ανθρώπους στο θάνατο, θα ερευνηθεί από Αυστραλιανούς αξιωματούχους που μεταβαίνουν ήδη στο Γκουάμ.

Ο Τζέφρυ Τόμας, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Air Transport World, εκτίμησε ότι η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στο σύστημα θέρμανσης του παραθύρου. «Τέτοιου είδους γεγονότα υποτίθεται ότι είναι αδύνατο να συμβούν», τόνισε.

Η αυστραλιανή Qantas έχει διαβεβαιώσει ότι τα αεροσκάφη τύπου Airbus που διαθέτει είναι ασφαλή και έχει διαψεύσει ότι το πρόβλημα των αισθητήρων ταχύτητας του A330 σχετίζεται με τις δύο ανεξήγητες απώλειες ύψους που υπέστη ένα τέτοιο αεροπλάνο πάνω από την Δυτική Αυστραλία πριν λίγο καιρό με αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετοί τραυματισμοί και το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή