Μεξικό: Νεκρός ο στενός συνεργάτης λαθρέμπορου ναρκωτικών

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 09:17
A- A A+

Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Μεξικού σκότωσαν χθες Τετάρτη τον Ισραέλ Σάντσες Κοράλ, έμπιστο του πιο καταζητούμενου λαθρεμπόρου ναρκωτικών στη χώρα, στην διάρκεια επιχείρησης η οποία στοίχισε επίσης τη ζωή άλλων δυο υπόπτων ως μελών καρτέλ των ναρκωτικών κι ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο Σάντσες Κοράλ, επικεφαλής μιας ομάδας η οποία πολιορκείτο επί δύο ώρες από περίπου 200 αστυνομικούς και στρατιώτες, είχε «άμεσες επαφές» με το Χοακίν Γκουσμάν, τον αρχηγό του καρτέλ της Σιναλόα, δήλωσε ο Ροδόλφο Κρους Λόπες, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Η Μεξικανική κυβέρνηση προσφέρει αμοιβή 30 εκατ. πέσος (1,6 εκατ. ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Γκουσμάν, ο οποίος είχε αποδράσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας το 2001.

Ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ και το κράτος αλλά και μεταξύ των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες - την μεγαλύτερη αγορά παραισθησιογόνων παγκοσμίως - έχει κοστίσει τουλάχιστον 5.300 ζωές το 2008 και ήδη 2.400 εφέτος.

Εξ άλλου, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν εννέα αστυνομικοί στην πόλη Κουερναβάκα, οι οποίοι κατηγορούνται πως προστάτευαν λαθρεμπόρους ναρκωτικών παρέχοντάς τους πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και του στρατού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή